בראשית הריאיון ב-103FM, המגישים תהו - "שימורי אננס, דבש, שמן זית וממתקים – מה יותר מסוכן?", וגרוטו השיב: "זה תלוי מה התנאים, שימורים הם מוצר רגיש, השאר פחות". הם שאלו בתגובה - "כמה מהפריטים הנ"ל, ע"פ משרד הבריאות עלולים להיות מסוכנים לציבור אם לא תהיה להם תקינה מאוד הדוקה, למה המשרד הכניס 97 תקנים מתוך 127 וביטל את כל התקנים הישראלים ודווקא את המוצרים האלו החליט שנורא מסוכן אם לא תהיה תקינה עליהם?".
פרופ' גרוטו הסביר: "אני לא יודע לגבי כל תקן ותקן, אני חושב שקודם ראוי לשבח את משרד הבריאות, בהחלט יש דברים שבהם הדרישות הישראליות צריכות להתאים לאוכלוסייה, לכל מדינה יש רגולציה משלה. היא תלויה גם בצריכת האוכלוסייה ובסוג הרגישות של האוכלוסייה". הוא הדגיש כי "בשמן זית יש הרבה מאוד זיופים והרבה מאוד בעיות, ואני חושב שבאירופה לא מבינים בשמן זית כמו אצלנו. חלק מהתקנים הם לא עניין של בטיחות המזון, זה עניין של אוטנטיות ודברים מהסוג הזה".
רון ניסתה להקשות, ושאלה האם התקנים האירופאים לא מספיק מחמירים?. סמנכ"ל משרד הבריאות לשעבר השיב: "תשמעי, בכל מיני מקומות יש תקנים פחות טובים מהישראלים, בטיחות המזון הישראלית טובה, אנחנו יותר טובים מהאירופים גם בהשוואות בינלאומיות. אז נכון, אנחנו מוכנים לוותר קצת כי באמת יוקר המחייה הוא דבר בלתי נסבל ואני מאוד מקווה שזה יעזור, אבל יש דברים מסוימים שצריך עדיין להשאיר. למשל, בתחום של חומרי הדברה ודברים כאלה, כי זה תלוי גם בחשיפה של הקהל וכמה הוא אוכל וכמה לא אוכל".
בסיום השיחה, המגישים ציינו: "הם לא מניחים לייבא משחות שיניים ומי פה כי זה נכנס לפה, ז"א אנחנו יכולים לאכול אבל שמוצרים אלו יכנסו לפה זה אסור, תסביר". גרוטו השיב: "אני אפתיע ואגיד שאני מסכים במקרה הזה, אני חושב שהגיע הזמן שתהיה איזו אחידות באמירות האלה, ז"א אם בתחום הזה של המזון, שכבר עשינו בו המון רפורמות שונות, בתחום התמרוקים לצערי זה לא חל ואני חושב שאחת הבעיות היא שאין ראייה כוללת של קבוצת פיקוח אחידה אחד שמסתכלת על כל הדברים באותה צורה, אני חושב שאולי בתמרוקים הכי פחות".