משרד הבריאות: לא ניתן לקבוע מהו מקור הזיהום בחומוס צבר

בבקרה עלה כי המפעל מבצע בקרות שוטפות של סלמונלה ומשתמש בחומרי גלם רק לאחר דיגום תקין. לא נמצאה הוכחה מעבדתית להימצאות סלמונלה בטחינה

אליאב בטיטו צילום: בועז רוביןמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חומוס מסעדה, צבר
חומוס מסעדה, צבר | צילום: באדיבות אסם

על פי הממצאים הראשוניים לא נמצאו חריגות מהותיות בביקורת. בבקרה עלה כי המפעל מבצע בקרות שוטפות של סלמונלה ומשתמש בחומרי גלם רק לאחר דיגום תקין. בחודש האחרון בוצעו מעל 200 בדיקות לנוכחות סלמונלה.

לטענת המפעל נראה כי טחינה, שהיא חומר גלם בתהליך הייצור נמצאת בחשד גבוה לנוכחות הסלמונלה ואולם על פי הבדיקה שנעשתה היום על ידי שירות המזון של משרד הבריאות לא נמצאה הוכחה מעבדתית לכך. על כן לא ניתן לקבוע, נכון לשלב הזה, מהו מקור הזיהום. המשרד הנחה את המפעל לבחון מקורות זיהום נוספים, ולהגיש למשרד הבריאות המשך תחקיר מפורט (תחקיר שורש) ומנומק.

כזכור, אתמול הודיעה חברת אסם כי כחלק משנה זהירות, החליטה החברה על איסוף המוצרים מקווי הייצור. המוצר שנמצא בו סלמונלה הוא אבו מרוואן, אבל כאמור היות והחשד שהמקור הוא בחומר גלם, הוחמר הריקול הכי רחב שניתן כדי לנקוט במשנה זהירות ואחריות. מדובר בתשעה מוצרי סלטי חומוס וסלטי טחינה.

רשימת המוצרים כפי שפרסמה אסם בהודעתה:

תגיות:
ריקול
/
אסם
/
סלמונלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף