רוצים להימנע מטרשת נפוצה? זה המזון שכדאי לכם לאכול

מחקר חדש שנערך לאחרונה באוניברסיטת רוטגרס האמריקאית מצא כי אכילת מזונות עשירים בסיבים מאטה את התפרצותה של טרשת הנפוצה, על פי ניסויים שנערכו על עכברים מהונדסים גנטית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טרשת נפוצה, אילוסטרציה
טרשת נפוצה, אילוסטרציה | צילום: ingimage ASAP

מחקר חדש שנערך לאחרונה באוניברסיטת רוטגרס האמריקאית מצא כי אכילת מזונות עשירים בסיבים מאטה את התפרצותה של טרשת הנפוצה, על פי ניסויים שנערכו על עכברים מהונדסים גנטית.

"הרגלי תזונה לא בריאים כמו צריכת סיבים נמוכה וצריכה גבוהה של שומן אולי תרמו לעלייה החדה במחלת הטרשת הנפוצה בארה"ב", אמר אחד החוקרים, פרופ' קואיצ'י איטו.

טרשת נפוצה היא מחלה אוטואימונית הפוגעת במערכת העצבים המרכזית. מקרים הקשורים לטרשת מתחילים להתפתח עם תחילת ההשפעה של הנוירונים שמסביב (מיאלין) המגינים על העצבים, מה שמוביל לחסימת נתיב האותות הנשלחים למוח וחוט השדרה, ומהמוח לשאר החלקים.

תגיות:
סיבים תזונתיים
/
טרשת נפוצה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף