אחת ולתמיד: האם סוכר חום באמת בריא יותר מסוכר לבן?

משתמשים בסוכר חום כי הוא פחות מזיק מסוכר לבן? חישבו על כך שוב. סוכר חום עלול לפגוע בבריאותכם בדיוק באותה רמה כמו הסוכר הלבן. למרות שהוא מכיל כמות קטנה של מינרלים, הדבר לא הופך אותו לעדיף

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סוכר, אילוסטרציה
סוכר, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

דעה רווחת היא שעדיף להשתמש בסוכר חום כי זה "בריא" לעומת סוכר לבן. אבל האמת היא שהנזק משני סוגי הסוכר הוא בדיוק אותו דבר. האמת המרה היא שהתפיסה המוטעית שהסוכר החום מזיק פחות לבריאות, עלולה להוביל אנשים לצרוך ממנו כמויות גדולות יותר וכמובן לסבול מנזק גדול יותר.

סוכר חום הוא למעשה סוכר לבן המכיל מולסה, מה שנותן לו את צבעו החום. למרות שהוא מכיל כמות קטנה של מינרלים, זה לא הופך אותו לשימושי או בריא בכלל, וגם לא לפחות מזיק מסוכר לבן.

סוכר חום גורם לעששת, מעלה את רמת הסוכר בדם בחולי סוכרת, ומכיל כמעט את אותה כמות קלוריות כמו בסוכר הלבן. ההבדל התזונתי העיקרי בין השניים הוא שסוכר חום מכיל מעט יותר סידן, ברזל ואשלגן, על פי דו"ח שפרסם Health Line. עם זאת, כמויות המינרלים הללו בסוכר החום הן מינימליות, כך שהוא אינו מקור טוב לשום ויטמינים או מינרלים.

תגיות:
בריאות
/
סוכר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף