זיתים ידועים בהיותם כמזון עתיר שומן ומלוחים, אך לעיתים ניתן לתהות כיצד למרות זאת הם כל כך מועילים בריאותית ואילו חומרים מזינים הופכים אותם לכל כך מועילים לגופנו? זיתים, בניגוד למה שנהוג לחשוב, אינם נחשבים לירקות. למעשה, הם סוג של פרי ושייכים לאותה משפחה כמו דובדבנים, אפרסקים ושזיפים. לאחר קטיף ומסיק, מנקים את הזיתים בדרכים שמשנות את הטעם המר הטבעי שלהם.
בנוסף, כדי להבין טוב יותר את היתרונות הבריאותיים של זיתים, הסבירו מספר מומחי תזונה אמריקאים על הנושא וסיפקו חמישה יתרונות מופלאים שהזיתים מספקים לנו.