מחירי המזון במצרים התייקרו, והתושבים תהו: האם כדאי להחליף את הביצים באבקה?

בצל עליית המחירים, מחלוקת התעוררה במצרים, לאחר שאתרי התקשורת העבירו מידע אמביוולנטי על אבקת ביצים והציעו להשתמש בה במתכוני בישול. כעת, משרד החקלאות התערב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תבניות ביצים
תבניות ביצים | צילום: מרק ישראל סלם

מחלוקת התעוררה לאחרונה במצרים לאחר שאתרי התקשורת החלו לפרסם "אבקת ביצים" והציעו להשתמש בה כ"תחליף לביצים מקומיות טריות", שמחיריהן עלו באופן דרמטי במדינה.

בשל כך, הועבר מידע לא אמין על אבקת ביצים, והוא התפשט עד כדי כך שחלק מערוצי התקשורת החלו לפרסם הצעות לשימוש בה ב"מתכוני בישול", מבלי לוודא את השפעתה על בריאותם של הצורכים אותה.

ההתפשטות המהירה של מידע זה עוררה חשש לשימוש לרעה באבקה, וגרם למשרד החקלאות המצרי להתערב ולהבהיר אחת ולתמיד: אלו הם הסיכונים בשימוש ב"אבקת ביצים":

בנוסף, סגן נשיא הפדרציה הכללית של יצרני עופות במדינה הסביר כי "אבקת ביצים קיימת במצרים במשך שנים", והוסיף כי יש להם "שימושים ספציפיים בכמה מפעלי ממתקים ומאפיה", וכי "ההבדל בינם לבין ביצי מאכל הוא שאבקת ביצים היא מיובשת, ולכן היא מחזיקה מעמד זמן רב יותר".

תגיות:
בריאות
/
ביצים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף