אסור לתת לחמאס לקרוע אותנו: הדרישה שישראל חייבת לדרוש מסינוואר

סא"ל במיל' עו"ד אבי כאלו התייחס לעסקת החטופים בתוכניתם של ענת דוידוב ואודי סגל ואמר כי יש לקבל אותה למרות המורכבות והחסרים. על שחרור גולדין, שאול, מנגיסטו וא־סייד אמר: "ישראל צריכה לדרוש זאת"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הפגנה למען החטופים
הפגנה למען החטופים | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

"לטעמי אין לבטים של ממש וצריך ללכת על העסקה הזאת. המורכבות ברורה, יש גם חסרים בעסקה כמו העובדה שמרבית החטופים נשארים מאחור. אין ספק שהעסקה מניחה יסוד להתקדמות בתהליך רחב יותר", אמר.

בהמשך הוסיף: "אני מניח שאירוע כזה יכול לייצר מנגנון שעשוי לאפשר הבטחה של תהליך דומה על יתר החטופים. מצד אחד, חוויה של לחץ, גם צבאי וגם פנימי, התמרון נותן את אותותיו והצד השני הוא הלגיטימציה הבינלאומית שחמאס מנסה אולי לקנות לעצמו".

צעדת משפחות החטופים יוצאת מלטרון לכיוון ירושלים. קרדיט: אבשלום ששוני | צילום: אבשלום ששוני

על שחרור הדר גולדין, אורון שאול, אברה מנגיסטו והישאם א־סייד משבי חמאס, אמר כאלו: "ישראל צריכה לדרוש זאת, ולהבנתי זה חלק מהתהליך. האזרחים מנגיסטו וא־סייד צריכים להיות חלק מחבילת האזרחים, ושרידי חללי צה"ל מ'צוק איתן' צריכים להיות חלק מהחבילה הצבאית".

תגיות:
עסקה
/
חטופים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף