השנה, בצל טבח ה 7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת בעזה, קיבלה הממשלה את המלצת השרה הממונה על טקס המשואות, שרת התחבורה מירי רגב, לשנות את התקנות לבחירת משיאי המשואות ולאפשר למספר נבחרים ונבחרות להשיא משואה יחד, כמייצגים-שותפים של אחת מפניה הרבות והשונות של הגבורה הישראלית.
תחת אש התופת בשבעה באוקטובר התגלתה גבורתם ותושייתם של נשות ואנשי ארגוני הבטחון, שעל אף ההפתעה וערפל הקרב התעשתו ופעלו בחירוף נפש לבלימת הפלישה ולהצלת חיים, ומתמידים בעשייתם זו עד היום, ביום ובלילה, בגבולות ישראל ומחוצה להם, בים באוויר וביבשה.
השרה תא"ל (מיל.) מירי רגב קיבלה את המלצת הרמטכ"ל על סרן שביט בן משה, המלצת מפכ"ל המשטרה על ממ"ז דרום ניצב אמיר כהן, המלצת ראש השב"כ על לוחם השב"כ ע. והמלצת ראש המוסד על קצינת האיסוף מ. ארבעתם ישיאו יחד, כנציגי כוחות הבטחון, את אחת משתיים עשרה משואות הגבורה בהר הרצל, ביום העצמאות תשפ"ד.
לאחר שיחה עם אמו, החליט שביט, בהמלצתה ובתמיכתה, להמשיך ולהילחם עד שייקרא לצאת ללוויה של אחיו משה. שביט חזר להילחם בחולית, נפצע בקרב ופונה לטיפול רפואי. לאחר ניתוח ושיקום קצר חזר ללחימה ופיקד על מכלול גדוד 890 לפני ובמהלך התמרון הקרקעי ברצועת עזה.
חלק מהסוכנים אותם גייסה ג׳ השתתפו במבצעים אסטרטגיים של המוסד. ביניהם מבצעים שהיו קשורים בפעילויות מול איראן לאחר מתקפת הטרור ב 7 באוקטובר. חבריה מתארים את ג׳ כ״שחקנית נשמה״, הפועלת מתוך שליחות לאומית, אחריות אישית, מקצועיות וצניעות, ומהווה דוגמא אישית לעובדי המוסד.
השנה, בצל טבח ה 7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת בעזה, קיבלה הממשלה את המלצת השרה הממונה על טקס המשואות, שרת התחבורה מירי רגב, לשנות את התקנות לבחירת משיאי המשואות ולאפשר למספר נבחרים ונבחרות להשיא משואה יחד, כמייצגים-שותפים של אחת מפניה הרבות והשונות של הגבורה הישראלית.
מתנדבי כוחות ההצלה הממלכתיים והאזרחיים חילצו וטיפלו באלפי פצועים תחת אש, ונתנו חוסן לרבבות. אל הועדה הציבורית לבחירת משיאי המשואות הגיעו עשרות המלצות על אנשי ונשות כוחות ההצלה שפעלו באופן יוצא דופן ב 7.10. השרה תא"ל (מיל.) מירי רגב, הממונה על אירועי שנת ה-76 למדינת ישראל קיבלה את המלצת הועדה ובחרה בפראמדיקית מד"א אושרית חדד, במתנדבת איחוד הצלה ד"ר תמר שלזינגר, במתנדבת זק"א נורית אירן כהן, ובמפקד צוות תחנת כיבוי האש יואל דמרי, להשיא יחד, כנציגי כוחות ההצלה, את אחת משתיים עשרה משואות הגבורה בהר הרצל, ביום העצמאות תשפ"ד.
השנה, בצל טבח ה 7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת בעזה, קיבלה הממשלה את המלצת השרה הממונה על טקס המשואות, שרת התחבורה מירי רגב, לשנות את התקנות לבחירת משיאי המשואות ולאפשר למספר נבחרים ונבחרות להשיא משואה יחד, כמייצגים-שותפים של אחת מפניה הרבות והשונות של הגבורה הישראלית.
ביממות הקשות של הלחימה, בתוך הבלבול, הפחד וחוסר האונים, התגלו אינספור סיפורי גבורה של אזרחים ואזרחיות, מיישובי הנגב המערבי ומכל רחבי הארץ, שנחלצו להציל אחרים תוך סיכון אישי גדול. מאות סיפורי חילוץ הגיעו אל הועדה המייעצת, ומתוכם נבחרו מעטים המייצגים את הרבים. השרה תא"ל (מיל.) מירי רגב, הממונה על אירועי שנת ה-76 למדינת ישראל הודיעה היום כי בחרה בנסרין יוסף מיתד, ברב שחר בוצחק מאופקים, ביוסף אלזיאדנה מרהט וברמי דוידיאן מפטיש, להשיא יחד, כמייצגים של גבורת המחלצים, את אחת משתיים עשרה משואות הגבורה בהר הרצל, ביום העצמאות תשפ"ד.
השנה, בצל טבח ה 7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת בעזה, קיבלה הממשלה את המלצת השרה הממונה על טקס המשואות, שרת התחבורה מירי רגב, לשנות את התקנות לבחירת משיאי המשואות ולאפשר למספר נבחרים ונבחרות להשיא משואה יחד, כמייצגים-שותפים של אחת מפניה הרבות והשונות של הגבורה הישראלית.
בבוקר ה 7 באוקטובר ניצבו חברי כיתות הכוננות ביישובי הנגב המערבי, במשך שעות ארוכות, מול אלפי מחבלים חמושים. רבים מחברי כיתות הכוננות נפלו ונפצעו בקרבות הקשים, בהם לחמו באומץ לב ובאחווה. מאז ועד היום, בישובי-ספר בכל רחבי ישראל, חברי כיתות הכוננות הם סמל לרוח הגבורה של החברה הישראלית. המלצות רבות מספור הגיעו לועדה הציבורית בבקשה להעלות על נס את פועלן של כיתות הכוננות. השרה תא"ל (מיל.) מירי רגב קיבלה את המלצת הועדה הציבורית ובחרה בענבל ליברמן מקיבוץ ניר-עם, בברק שלום מקיבוץ עלומים, באביחי אליה מהישוב חוות יאיר ובטל לויט ממטולה להשיא יחד, כנציגי כיתות הכוננות בכל הארץ, את אחת משתיים עשרה משואות הגבורה בהר הרצל, ביום העצמאות תשפ"ד.
אחרי הטבח בנגב המערבי, פרסו חברי כיתת הכוננות של מטולה רשת מצלמות ברחבי העיר. הם מבצעים גם תצפיות אל מעבר לגבול ואל מקורות הירי של האויב. ומסייעים לצה"ל לאתר יעדים לתקיפה. לויט חי בחמ"ל כבר למעלה מחצי שנה, והוא מתכוון להמשיך ולהגן על המושבה ככל שיידרש ממנו.
השנה, בצל טבח 7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת בעזה, קיבלה הממשלה את המלצת השרה הממונה על טקס המשואות, שרת התחבורה מירי רגב, לשנות את התקנות לבחירת משיאי המשואות ולאפשר למספר נבחרים ונבחרות להשיא משואה יחד, כמייצגים-שותפים של אחת מפניה הרבות והשונות של הגבורה הישראלית.
במקביל למתקפת הטרור האכזרית על יישובי הנגב המערבי, הותקפה ישראל במאמץ מתואם ואדיר ממדים בתקשורת וברשתות החברתיות - הפצת מידע שיקרי ומניפולטיבי, שימוש בעשרות אלפי זהויות בדויות וקמפיינים שטופי שנאה במימון של מאות מיליונים. מול כל אלה מצאה ישראל את עצמה בודדה במערכה, מול גורמים רבי-עוצמה ששמו להם למטרה לפגוע בעצם זכותה של מדינת ישראל להתקיים ולהגן על לאזרחיה.
כנגד כל אלה התייצבו אזרחים ואזרחיות שבחרו לא לעמוד מנגד ובחוסר אונים. גיבורים וגיבורות אלה פועלים ללא לאות, תוך שהם נחשפים להטרדות ואיומים רבים מספור, על מנת לספר את סיפורה של מדינת ישראל ולחזק את מעמדה בעולם. השרה תא"ל (מיל.) מירי רגב קיבלה את המלצת הועדה הציבורית ובחרה ביוסף חדאד ואלה קינן כנציגי חזית ההסברה הישראלית, להשיא את אחת משתיים עשרה משואות הגבורה בהר הרצל, ביום העצמאות תשפ"ד.
לדבריה של השרה, בטקס השנה לא יהיו זיקוקים והקטע האומנותי יותאם לרוח התקופה. כמו כן, הקטע הטקסי יצומצם בהתאם לרוח התקופה, ובמהלך הטקס ישולבו התייחסויות ללחימה בצפון ובדרום, לחטופים, למפונים מהצפון ומהדרום, לפצועים, לנכים ולאנשי המילואים, ולכוחות הביטחון וההצלה. הטקס כאמור יצולם מראש ויתקיים ללא קהל.
במהלך הטקס ישולבו התייחסויות ללחימה בדרום ובצפון. הטקס יצולם מראש ויתקיים ללא קהל, זאת לאחר התייעצויות עם הדרגים הביטחוניים. "השנה לא יהיו חגיגות כמו בשנה שעברה. קשה לנו לחגוג במהלך מלחמה וכ-133 חטופים עוד בשבי חמאס". לדבריה, "המשימה לבחור משיאים מתוך אלפי המלצות היא בלתי אפשרית. השנה המשואות יודלקו בקבוצות". כמו כן, הודיעה כי "הטקס ייערך באופן מצולם, ללא קהל, משום שהמלחמה בעיצומה ואנו לא יודעים איך יתפתחו החזיתות".
"אנחנו לא יודעים מה יהיה בעזה, מה יקרה ברפיח, איך יתפתח בצפון ולאור כך שאני רוצה להבטיח את קיום הטקס כי אין שאלה שהטקס צריך להתקיים כבכל שנה", אמרה רגב והוסיפה: "קיבלתי החלטה שהדבר הנכון ביותר בכדי לא לבטל את הטקס לערוך אותו מצולם וללא קהל".
רגב הבהירה כי תפנה לראש הממשלה לשאת נאום קצר (מוקלט) בטקס המשואות, "אורך הסרטון והיקפו תלוי מציאות. חשוב שיהיה סרטון של ראש הממשלה שמדבר על המציאות...". לטענתה זה מעוגן בתקנון הטקס.
בליל ה-14 באפריל מימשה איראן את איומיה נגד מדינת ישראל וירתה למעלה מ 350 טילים בליסטיים, כטב"מים וטילי שיוט על מדינת ישראל. המתקפה הגדולה ביותר מסוגה בהיסטוריה של המלחמות. גם אם רק חלק קטן מעוצמת האש הזו היה פוגע במטרותיו, הפגיעות בנפש וההרס היו בסדרי גודל בלתי נתפסים. אך לתדהמת העולם כולו, מדינת ישראל הצליחה, יחד עם שותפותיה במזרח התיכון ובעולם, ליירט 99% מכוח האש שהופנה אליה. ההצלחה ההיסטורית הזאת הושגה בזכות שותפים רבים אך בראש ובראשונה בזכות אנשי ונשות הטכנולוגיה הישראלית שמקדישים את חייהם להגנת ישראל מפני אויביה.
מתוך הערכה והוקרה לפועלם הסמוי מן העין, בחרה השרה רגב במהנדס בועז לוי, בתא"ל במיל' פיני יונגמן, ובאל״מ במיל' שאול לוי להשיא את אחת משתיים עשרה משואות הגבורה בהר הרצל, ביום העצמאות תשפ"ד.
256 גברים ונשים, זקנים וילדים, נחטפו באכזריות לעזה. 132 מהם עדיין מוחזקים שם - מתמודדים בגבורה עם גיהנום עלי אדמות. מי ששוחררו מתארים מאבק יום-יומי להישרדות, ומולו – אחווה אנושית ומאבק לשמור על התקווה בתהומות האפלים ביותר. בכל הזמן הזה, כאן בארץ, המשפחות מתמודדות עם פחד ודאגה שאין לתארם. בשעות הקשות האלה מלווים את בני המשפחה אנשי מערך השבויים והנעדרים של ממשלת ישראל, מערך הנפגעים של צה"ל, חברים, בני קהילה ואינספור ישראלים שבאים לתמוך, לסייע ולחבק.
פדוית השבי אורי מגידיש התבקשה ע"י השרה רגב להשיא את אחת משתיים עשרה משואות הגבורה בהר הרצל, ביום העצמאות תשפ"ד. יחד איתה תשיא את המשואה קצינת הנפגעים סגן אלוף ליאת נפש – כנציגת המערך הממשלתי והצבאי המלווה את משפחות השבויים והנעדרים.