השר כ"ץ: "היו שלבים בדרך שעליהם מגיע ללוחמים שפעלו צל"ש"

חבר הקבינט התייחס להפרת ההחלטות שהתקבלו לאחר מלחמת לבנון השנייה: "להראות לאו"ם את הפרצוף המבוהל של איש החיזבאללה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הסרטון מתוך המנהרה | צילום:

"מלחמת לבנון השנייה יצרה הרתעה מתמשכת", המשיך והוסיף, "החלטה 1701 מאפשרת לכוחות או"ם בלבד להיות בשטח. בכל רגע שישראל התלוננה, האו"ם אמר שאין ראיות לדעתו. כל החלטה אומרת שלא יהיו כוחות מדרום לליטני למעט כוחות יוניפי"ל. החיזבאללה מפר את זה. יש מהמנהרות האלה אפשרות לחדור לישראל לרצוח ולחטוף, אלה מטרות המנהרות. אפשר להראות לאו"ם, לצבא לבנון ויוניפי"ל, את הפרצוף המבוהל של איש החיזבאללה שספג סוג של גז במנהרה ונמלט החוצה. זה היה בשטח ישראל, גם נאספו הוכחות בטרם השמדה".

לגבי שפיכת הבטון למנהרה הוסיף השר כ"ץ כי "צה"ל אמר שבתוואי השטח וסוג החומרים כאן, בניגוד לעזה, זאת הדרך לנטרל את המנהרות והאפקט שלהם. כרגע המגמה היא לא לעבור לצד השני, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה. חיזבאללה נמצא במירוץ חימוש, מהחל ממלחמת לבנון השנייה ועד היום. כבר שנים ארוכות לא היתה פעולה מונעת לגבי ההצטיידות. דיוק הטילים זאת סכנה חמורה, אנחנו פועלים שנים בנושא, והפעילות הזאת הביאה למצב שכיום האיום הוא פחות בהרבה ממה שהיה אמור להיות".

השר כ"ץ התייחס גם להתפטרותו של השר אביגדור ליברמן ואמר ש"זכותו של אדם להתפטר, השאלה מתי, איך ומה. הוא נהג כאן בחוסר אחריות, בשיקולים אלקטורליים. הפעולה הזאת תוכננה קודם, למרות שהוא חלק מהקבינט. הניסיון שלו להציג מצג שווא כאילו היה ויכוח על עזה וכתוצאה מזה הוא התפטר, וכתוצאה מזה נתניהו אחראי על הכסף של עזה, לדעתי הוא שגה כאן, והציבור מבין את זה".

תגיות:
ישראל כץ
/
מגן צפוני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף