"הייתה ילדה של אושר": האב ספד לביתו בת ה-3 שנחנקה למוות

משי באביס סיימה להתקלח בביתם של סבה וסבתה, והתיישבה לאכול ארוחת ערב שגרמה למותה. אביה סיפר: "אין כרגע בשביל מה לקום בבוקר"

משה כהן צילום: מעריב אונליין
משי באביס, הפעוטה שנחנקה למוות בעת שאכלה נקניקיה
משי באביס, הפעוטה שנחנקה למוות בעת שאכלה נקניקיה | צילום: באדיבות המשפחה

בני הזוג אילן ונינט באביס, כבני 37, הביאו את משי לעולם, לאחר כארבע שנות טיפולי פוריות. "אין כרגע בשביל מה לקום בבוקר", אמר עוד האב. רק לפני שבועיים חגגה משפחת באביס את יום המשפחה בגן הילדים ביחד עם משי. "כשהייתה נכנסת לגן הילדים היו קופצים עליה משמחה. היא הייתה ילדה של אושר", סיפר עוד האב.

"חנק הוא אחד הגורמים המרכזיים לתמותת ילדים, בעיקר כאשר מדברים על תינוקות ופעוטות עד גיל 4. הסיבה לכך היא פתח הנשימה של תינוקות ופעוטות,  שהוא צר משמעותית ביחס לזה של מבוגרים", התריעה מנכ"לית ארגון "בטרם", אורלי סילבינגר. לדבריה, גם כישורי ההלעסה של הפעוטות עדיין אינם מפותחים והם עלולים לשאוף אוכל למערכת הנשימה.

תגיות:
חנק
/
ילדות
/
נקניקיות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף