"מלאכי הנתינה של עם ישראל": שר החינוך, נפתלי בנט, הודיע היום (שלישי) על חתן וכלת פרס ישראל למפעל חיים - מייסדי עמותת "זיכרון מנחם", מירי וחיים ארנטל. בנט נפגש עם הזוג בלשכתו שבתל אביב ובישר להם על הזכייה בפרס לרגל יום העצמאות ה-71 למדינת ישראל.

הזוג ארנטל הקים בתחילת שנות ה-90 את עמותת "זכרון מנחם", המרכז הישראלי לתמיכה בילדים חולי סרטן ובני משפחותיהם. העמותה נקראת על שם בנם של הזוג, מנחם ארנטל ז"ל, שנאבק למעלה מ-14 שנה במחלת הסרטן. לאורך השנים נרתמו לפעילות העמותה אנשי ציבור, רבנים, רופאים ומתנדבים רבים, רופאים, בכללם בנות שירות לאומי.
מוקדם יותר הבוקר התקשר בנט אל הזוג וביקש מהם להגיע בהקדם לפגישה בלשכתו על מנת לקבל את הבשורה. בפגישתם סיפרו הזוג ארנטל לשר על בנם מנחם ז״ל, על פעילות העמותה ועל החיבור שהם יוצרים בעם ישראל. "אצלנו שני דברים לא נכנסים לעמותה - פוליטיקה ודת", אמרו והוסיפו "אנחנו לא מבחינים בין חילונים ודתיים, בין מזרחים ואשכנזים - כולם כולם אותו דבר, ולכולם אנחנו עוזרים. לא יכולנו לקבל בשורה משמחת מזו". 

בנט מבשר לזוג מירי וחיים ארנטל על זכייתם בפרס ישראל
בנט אמר כי "מירי וחיים ארנטל הם מלאכי הנתינה של עם ישראל. מתוך האובדן והשבר שחוו כאשר שכלו את בנם הבכור מנחם ז"ל, הם יצרו אור בדמות מפעל של חסד ונתינה שמיטיב עם רבבות הורים וילדים בישראל. הזוג ארנטל, באמצעות זיכרון מנחם, עוסקים בקודש הקודשים. משימת חייהם היא לעשות הכל למען חולי הסרטן ומשפחותיהם כדי להוציא אותם מהכאב, הפחד והסבל למקום שמח ומלא תקווה. לאורך השנים נרתמו אלפי בני נוער לפעילות העמותה וכך מתחנך דור שלם בעמותה לחיים של נתינה למען האחר. ההתמסרות המוחלטת של הזוג ארנטל למפעל חייהם היא דוגמא ומופת. מזל טוב חיים ומירי, בעצם הווייתכם אתם מהווים השראה לכולנו".
ועדת הפרס התכנסה בראשותה של השופטת בדימוס שרה פריש - יו"ר הוועדה, כשלצדה החברים – אבי בלשניקוב, איל גבאי, יהודה הראל ואריאלה רג'ואן. הרכבי הוועדה כוללים נציגות נשים וזאת בהתאם למדיניות החדשה שקבע שר החינוך בנט.
 
בנימוקיה ציינה וועדת הפרס, בראשותה של השופטת בדימוס שרה פריש, כי: "חיים ומירי ארנטל, תושבי ירושלים, חוו אובדן עם פטירת בנם הבכור מנחם ז"ל לאחר מאבק קשה במחלת הסרטן. לאחר פטירתו הקימו את עמותת 'זיכרון מנחם' - והחלו להתמסר באופן מוחלט לעזרה רבת היקף לילדם חולי סרטן ולבני משפחותיהם, במטרה להעניק תמיכה, ידע, שירותים חינוכיים, שיקומיים ומעשיים לכל בני המשפחה. כך בין השאר, הקימו מרכז אירוח לחולים ולמשפחותיהם. הם מעניקים מידי שנה עשרות תוכניות תמיכה וחינוך ומעטפת כוללת לחולים ולמשפחותיהם.
 
לעמותה פרויקטים רבים נוספים המשלבים אוכלוסיות רבות ומגוונות, כאשר השירות ניתן ללא הבדלי דת, גזע או מין. בין הפרויקטים מאגרי תורמי דם, הפעלת בנות שירות, מתנדבים ותרומות שיער. עם השנים השיקו שלוחות בחו"ל ומקיימים פעילויות משותפות להורים בארץ ובארצות רבות אחרות. משימת חייהם לעשות הכל למען חולי הסרטן ומשפחותיהם להוציא אותם מכאב, הפחד והסבל למקום שמח ומלא תקווה. להעצים את תחושת החיים ולהעניק מגוון שירותים פרקטיים מקיפים להתמודדות ביום יום".