האזרח שחלף במקום, הבחין במתרחש, עצר את רכבו, שלף את נשקו וירה לעבר המחבל שתי יריות ונטרל אותו עד להגעת כוחות המשטרה והביטחון למקום. היום הגישה הפרקליטות כתב אישום כנגד החשוד בגין ניסיון לרצח בנסיבות של מעשה טרור.
בדבריו לאזרח אמר מפקד המחוז כי "בחרת ברמה המוסרית הגבוהה ביותר לסכן את החיים שלך כדי להציל אדם שלא הכרת, יש לך את מידת המוסר שאני מקווה שיש אותה לכל אדם במדינת ישראל ובטח יש אותה לשוטריי במחוז מרכז ובכלל במשטרת ישראל כולה, בפעילות מהירה ונחושה ירית לעבר המחבל ובכך הצלת את חיי הפצועה וחיי אזרחים נוספים, על קור הרוח, החתירה למגע והאזרחות הטובה הנך ראוי לשבח".
האזרח סיפר על רגעי האירוע "הסתכלתי שמאלה וראיתי בתחנת האוטובוס אישה צועקת ומתחילה לרוץ לכיוון הכביש. ראיתי אותו דוקר אותה עם הסכין, ראיתי אותו דוקר ודוקר, באותו רגע נעצרתי במקום בלי לחשוב הרבה, יצאתי מהאוטו כאשר האקדח כבר היה ביד שלי, דרכתי אותו. באתי למגע של שני מטרים ממנו, יריתי בו שתי יריות לכיוון הבטן, הוא התרומם והסכין עפה לו מהיד".