לא הזמנתם מקום במסעדה לקראת הפתיחה מחר? ספק אם תמצאו

אחרי יותר מחודשיים של השבתה או פעילות חלקית, בעיקר על בסיס משלוחים, חוזרים ממחר לפעול בתי הקפה והמסעדות, והמסעדנים מדווחים על צורך ברשימות המתנה

משה כהן צילום: מעריב אונליין
מסעדת ד"ר שקשוקה מתכוננת לפתיחה
מסעדת ד"ר שקשוקה מתכוננת לפתיחה | צילום: אבשלום ששוני

חלק מהמסעדות ובתי הקפה התמקדו בחודשיים וחצי האחרונים בשירותי משלוחים ובטייק אוויי, אבל היו גם מסעדות שהיו סגורות כל התקופה הארוכה ומחר הן ייפתחו לראשונה. אחת מהן היא מסעדת אנימר ברחוב הירקון בתל אביב, המתמחה במאכלים ים תיכוניים של השף הלל תווקולי.

גם מסעדת חצר גולדמן, הנושקת לים, ברחוב נחום גולדמן בגבול תל אביב־יפו, הייתה סגורה בכל מהלך משבר הקורונה. "לא היה כלכלי לפתוח את המסעדה למשלוחים. היינו צריכים למכור בהנחה מאוד גבוהה, ואף בהפסד", מסביר תמיר רפאלי, מנהל המסעדה המתמחה באוכל ים תיכוני. "אנחנו מסיימים את ההיערכות לקראת הפתיחה. נפעל על פי הנחיות משרד הבריאות, מלצרים יהיו עם מסיכות, יוצעו תפריטים מיוחדים ויהיה ריחוק בין השולחנות. אנחנו רואים שאנשים מתגעגעים למסעדות ורוצים להשתחרר אחרי הסגר הממושך. התרבות הקולינרית מאוד התפתחה בארץ ואנשים רוצים לשוב אליה", הוא אומר.

גם מסעדת MEATEO שברחוב הפלד 46 בחולון תפתח לראשונה את שעריה. "אנחנו פועלים בשלוש קומות. בקומה הראשונה ממוקמת החנות שמוכרת בשרים ובקומה השלישית המפעל. שם המשיכו לעבוד, אבל המסעדה שבקומה השנייה הייתה סגורה", מספר הבעלים מאור ולדמן. "ייחלנו לרגע שנוכל לפתוח את המסעדה". בשל הנחיות "התו הסגול" והצורך לשמירת מרחק, יוצבו גם במסעדה בחולון רק 85% מהשולחנות, לאורחים יוגשו תפריטים חד־פעמיים מעוצבים, והייתה במקום היערכות מיוחדת של הצוות.

תגיות:
מסעדה
/
מסעדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף