מעל ל-8,000 מקרים בשנה: הנתונים המדאיגים על פגיעת בני נוער ברשת

החודש הלאומי להגנה על ילדים ברשת החל היום. בתוך כך, המשרד לביטחון פנים והמטה הלאומי פירסמו לראשונה את נתוני המוקד לתלונות על פגיעות בני נוער ברשת וממצאי סקר חדש שערכו בנושא

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
בריונות ברשת
בריונות ברשת | צילום: אינגאימג

המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת 105 ומטה ההסברה הלאומי, פירסמו היום (רביעי) את נתוני המוקד, המסכמים את התלונות על פגיעות ברשת, שהתקבלו  בשנת 2022: במהלך השנה התקבלו וטופלו 8133 פניות על אירועים של פגיעות ברשת.

מהנתונים עולה כי סוגי האירועים העיקריים שטופלו במוקד הם עבירות מין (31%), אובדנות וחשש לחיי אדם (15%) ובריונות (14%). ממצא נוסף שהתקבל הוא הזירות ברשת לגביהן מתקבלות רוב הפניות: הרשת החברתית אינסטגרם נכללה במספר הפניות הגבוה ביותר (28%) ולאחריה וואטספ (25%), פורום סטיפס (10%) וטיקטוק (9%).

טווח הגילאים של המעורבים במקרים גם הוא נבדק וממנו עולה כי למרבה הצער מרבית הנפגעים הם בני צעירים בתחילת נעוריהם: 12-14, מהן 67% ילדות ונערות ו- 33% ילדים ונערים. נתון מדאיג נוסף הוא טווח גילאי מרבית הפוגעים: 13–15, עם רוב מובהק לזכרים (76%) והשאר נקבות (24%).

תגיות:
המשרד לביטחון פנים
/
בני נוער
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף