עם תום חג הפסח ובמקביל לחגיגות המימונה, נפתחות בשעה זו (רביעי) מאפיות שהיו סגורות לאורך החג. מאפיית אבולעפיה ברחוב יפת ביפו, שסוגרת את שעריה בכל שנה בחג, נפתחה מחדש ועובדיה העמיסו בייגלים, פיתות ומגוון מאפים על המדפים. 

מאפיית אבולעפיה בתום הפסח (צילום: אבשלום ששוני)
מאפיית אבולעפיה בתום הפסח (צילום: אבשלום ששוני)

למרות מזג האוויר הסגרירי, עשרות תל אביביים נהרו למקום על מנת למלא את מצבורי החמץ בבית. "חיכיתי לאפייה הראשונה, לריחות המאפים ולאווירה", סיפרה בהתרגשות אופירה שהגיעה מתל אביב.

בתוך כך, חגיגות המימונה יתקיימו השנה לראשונה גם ברחבת הכנסת, שם הוצב אוהל מרוקאי מסורתי. לרשות האורחים יעמדו כפתאנים ופריטי לבוש מסורתיים ססגוניים. שולחנות עם דברי מתיקה יוצבו במתחם, והרכבים מוזיקליים אותנטיים ינעימו בנגינה. קהל מכל רחבי הארץ יתארח בשלושה סבבים, החל מהשעה 22:00. 

מאפיית אבולעפיה בתום הפסח (צילום: אבשלום ששוני)
מאפיית אבולעפיה בתום הפסח (צילום: אבשלום ששוני)