עדכונים חיים

טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר - 2026 | שידור ישיר

אלפים הגיעו הערב לפארק גני יהושע בתל אביב, שם נפתחה כניסת הקהל לטקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר ותנועת “קומו״

טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר ותנועת “קומו״ 2026
טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר ותנועת “קומו״ 2026| צילום: בני רוטלוי
משה כהן צילום: אבשלום ששוני
נעוץ

טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר - 2026 | שידור ישיר

טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר - 2026 | שידור ישיר
טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר - 2026 | שידור ישיר| טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר ותנועת “קומו״ צילום: אבשלום ששוני

טקס הזיכרון הלאומי ל-7 באוקטובר נפתח בדקת דומייה

טקס הזיכרון הלאומי ל-7 באוקטובר נפתח בדקת דומייה
טקס הזיכרון הלאומי ל-7 באוקטובר נפתח בדקת דומייה| טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר - 2026 צילום: גדעון מרקוביץ'/TPS

הטקס נפתח בדקת דומייה. טקס הזיכרון הלאומי של ״קומו״ ומשפחות 7 באוקטובר נפתח בביצוע של הזמר ארקדי דוכין לשירו 'מי אוהב אותך יותר ממני'. דוכין צולם מנגן על פסנתר שהוצב בביתה של משפחת קיפניס בבארי. בבית זה נרצחו אביתר (תרי) ולילך קיפניס, ופול וינסנט קסטלבי מטפלו המסור של תרי.

מאחורי דוכין הוקרנו תמונותיהם של הנרצחים והנופלים. לצד דוכין עמדה אור-לי ניב, אימו של סמ"ר עומרי ניב פיירשטין ז"ל, לוחם חטיבת החילוץ פיקוד העורף שנפל בקרב במחנה זיקים. אור-לי הקריאה את השיר 'אימהות' מאת אסנת אלדר.

שורד השבי אלי שרעבי ושני כהן, מנחי הטקס בדברי הפתיחה: "נזכור את כולם, ולעולם לא נשכח"

שורד השבי אלי שרעבי ושני כהן, מנחי הטקס בדברי הפתיחה: "נזכור את כולם, ולעולם לא נשכח"
שורד השבי אלי שרעבי ושני כהן, מנחי הטקס בדברי הפתיחה: "נזכור את כולם, ולעולם לא נשכח"| אלי שרעבי ושני כהן בטקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר ותנועת “קומו״ צילום: גדעון מרקוביץ'/TPS

שורד השבי אלי שרעבי, מנחה את טקס הזיכרון הלאומי יחד עם השחקנית שני כהן. שרעבי פתח את דבריו בהזכרת כל הנרצחים והנופלים, ובחיבוק לנפגעים שעדיין נושאים את הפצעים. שרעבי ציין גם את חברי וחברות כיתות הכוננות, הלוחמים והלוחמות הפצועים והחללים. ואמר: "בשמם של הנרצחים והנופלים ולמען הדורות הבאים נעיד ונספר מה קרה ביום שבו השמיים נפלו עלינו. נזכור את כולם, ולעולם לא נשכח".

עידו יקיר, חבר כיתת הכוננות של קיבוץ מגן בתפילת יזכור: "גופם היו לנו לגבול"

עידו יקיר, חבר כיתת הכוננות של קיבוץ מגן בתפילת יזכור: "גופם היו לנו לגבול"
עידו יקיר, חבר כיתת הכוננות של קיבוץ מגן בתפילת יזכור: "גופם היו לנו לגבול"| טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר - 2026 צילום: עמרי סילבר

בהמשך הטקס הקריא עידו יקיר, חבר כיתת הכוננות של קיבוץ מגן, תפילת יזכור מיוחדת. חברי כיתת הכוננות נלחמו בבוקר 7 באוקטובר ומנעו את חדירת המחבלים לקיבוץ. בקרבות איבדו שניים מחבריהם: אופיר ירון ואבי פליישר ז”ל.

"יזכור עם ישראל את בניו ובנותיו, הנאמנים והאמיצים, אנשי העבודה והשלום, קורבנות טבח השבת השחורה תשפ”ד", פתח יקיר. בתפילה הוזכרו הנרצחים בבתים, בשדות ובדרכים בנגב המערבי, ההורים שניסו להציל את ילדיהם והרוקדים שנמלטו מפני המחבלים. "את החללים שגופותיהם נלקחו בשבי ואת מי שנחטפו חיים ומתו בְּשִׁבְיָם", הקריא.

טען עוד פוסטים
תגיות:
טבח ה-7 באוקטובר
/
7 באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף