"זה לקום בבוקר למציאות חדשה ולגלות שאין לך אבא": סיפוריהם של חללי משטרת ישראל

לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, נציגי המשטרה נפגשו עם משפחות החללים וחזרו אל סיפוריהם: "הוא הספיק לומר לי 'אני לא יכול לדבר כרגע'. זו היתה השיחה האחרונה שלנו", מספרת אלמנתו של ליאור בוקר ז"ל

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
בית עלמין צבאי. למקום ולמצולם אין קשר לנאמר בכתבה
בית עלמין צבאי. למקום ולמצולם אין קשר לנאמר בכתבה | צילום: גיל יערי, פלאש 90

אירועי יום הזכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה ייפתחו הערב (שני) ב־20:00 בטקס המרכזי ברחבת הכותל המערבי. במסגרת הפרויקט ״הגיבור שלי״, במשטרה חזרו אל סיפוריהם של שלושה מחלליה, שנפלו במהלך שירותם. נציגי המשטרה פגשו את בני משפחות הנופלים ושחזרו עימם את הרגעים הקשים את השכול והאובדן.

פרויקט "הגיבור שלי" - תנ"צ ליאור בוקר ז"ל. צילום: משטרת ישראל | צילום:

אלמנתו של ליאור ז"ל מספרת: "בדרך לאחותי אני מקבלת שיחת טלפון מכתב חרדי שמכיר אותי באופן שטחי. הוא שאל אותי: 'נאוה את מכירה לוחם אש בשם ליאור בוקר?', שאלתי: 'למה?' והוא השיב: 'שמעתי שהוא הרוג'. כך קיבלתי את בשורת האיוב". נאוה הוסיפה: "אני שונאת להגיע ליערות הכרמל. המקום השתקם ואני איבדתי את הלב שלי. ליאור קיבל אות המופת לאחר מותו על כך שהציל את חיי אחרים והקריב את חייו שלו. הייתי מוותרת על האותות כדי שיישאר בחיים".

פרויקט "הגיבור שלי" - רנ"ג חיים אייל ז"ל. צילום: משטרת ישראל | צילום:
פרויקט "הגיבור שלי" - עירן סובלמן ז"ל. צילום: משטרת ישראל | צילום:

יניב סובלמן הוסיף: "אחי זיהה את המחבל וצעק 'תיזהרו יש לו אקדח'. קיבלתי את האקדת של עירן מהיחידה ואני נושא אותו עליי. המילה 'אקדח' היא העוצמה והלוחם שבו, וזה החיבור שיש לי עם האקדח הזה. החוסר הולך ונהיה גדול יותר. אחי הגדול היה החוסן שלי".

תגיות:
משטרת ישראל
/
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף