אירוע של פעם ב-150 שנים: ועד העדה הספרדית והבית הספרדי חגגו ימי הולדת עגולים

ועד העדה הספרדית והבית הספרדי חגגו ימי הולדת עגולים – 40 ו-150. דני קושמרו שהנחה לא הסתיר את התפעלותו מפעילות העמותה, ועו"ד יוסף גילאור, יוסי אזרי, סולי ואנו ומכלוף עקיבא קיבלו את אות יקיר ועד העדה

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
חגיגות יום ההולדת של ועד העדה הספרדית והבית הספרדי
חגיגות יום ההולדת של ועד העדה הספרדית והבית הספרדי | צילום: באדיבות ועד העדה היהודית הספרדית
2
גלריה

150 שנות עשייה רחבת היקף ובלתי פוסקת למען הקהילה בחיפה מצדיקות חגיגת יום הולדת מושקעת במיוחד – וכך היה. אל האודיטוריום בחיפה הגיעו לא פחות מ-1,100 משתתפים, אחרי שכל הכרטיסים שהוצאו לקהל הרחב נחטפו כבר במהלך המכירה הקודמת.

באולם המלא עד אפס מקום שררו אנרגיות מרוממות במיוחד כבר מהרגע הראשון, כשהמנחה דני קושמרו עלה לבמה ואמר בחיוך שהוא לא רגיל להיות מוקף באוהדי מכבי חיפה. מיד אחר כך פרגן קושמרו לעיר, ועוד יותר מכך לוועד העדה היהודית ספרדית בחיפה, שלסיפורו נחשף תוך כדי ההכנות לאירוע. "כשלומדים להכיר את ועד העדה הספרדית בחיפה מגלים שזה לא רק הוותק, אלא גם היקף העשייה למען הקהילה, המחויבות להושיט יד לכל מי שזקוק לעזרה, ההתחדשות המתמדת", אמר קושמרו שהנחה את הערב במקצועיות, בחן ובלבביות.

גם רבים מהמשתתפים בחגיגה התוודעו לראשונה להיקף הפעילות של ועד העדה מאז הקמתו בימי השלטון העות'מאני – דרך חוברת מהודרת שהודפסה במיוחד לחגיגה, וגם באמצעות הספר "והיכו שורשים" שכתב נועם רגב על תולדות הוועד לאורך ההיסטוריה.

בהמשך הערב עלו לבמה 4 מהדמויות הבולטות בוועד העדה הנוכחי: היו"ר עו"ד יוסף גילאור, יוסי אזרי, "זקן השבט" עו"ד סולי ואנו ומכלוף עקיבא. הארבעה – שפעילים בוועד כבר למעלה מ-15 שנה, בהתנדבות מלאה - הוכתרו כ"יקירי ועד העדה". ראש העיר חיפה, עינת קליש-רותם, העניקה להם את האות לקול תשואות הקהל.

חגיגות יום ההולדת של ועד העדה הספרדית והבית הספרדי
חגיגות יום ההולדת של ועד העדה הספרדית והבית הספרדי | צילום: באדיבות ועד העדה היהודית הספרדית

עובדי הבית הספרדי ובני משפחותיהם הוזמנו לאירוע, וכמו כל המשתתפים התרגשו מאוד לאורך כל הערב. רגע השיא היה כשהזמר האהוב רותם כהן עלה על הבמה - מאותו רגע הקהל כולו היה על הרגליים, ולא הפסיק לרקוד בהתלהבות.

תגיות:
ספרד
/
יום הולדת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף