התוכנית שמכשירה נוער מהפריפריה להשתלבות במקצועות טכנולוגיים

המחזור השלישי של התוכנית מבית עמותת "בנתיבי אודי" הסתיים באירוע האקתון מרגש שבו תכננו החניכים אמצעי סיוע לדרי רחוב ומערכת זיהוי פנים לתחבורה הציבורית

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
מחזור ג' של תוכנית להכשרה טכנולוגית בצה"ל
מחזור ג' של תוכנית להכשרה טכנולוגית בצה"ל | צילום: יחצ בנתיבי אודי

70 בני ובנות נוער מהפריפריה סיימו השבוע את הכשרתם להשתלבות במקצועות הליבה הטכנולוגיים בצה"ל, במסגרת תוכנית משולבת של אגף התקשוב בצה"ל ועמותת "בנתיבי אודי" לזכרו של סגן אודי אלגרבלי שנפל בלבנון.

זהו המחזור השלישי של התוכנית שמגיע לסיומו, ובמהלך הכשרה קצרה של שלושה עד חמישה שבועות, למדו המלש"בים מיומנויות חיוניות לתפקידים הטכנולוגיים הנחשקים בצה"ל.

את סיום ההכשרה ציינו החניכים באירוע האקתון, שבין תוצריו: אפליקציה לסיוע לנערים דרי רחוב, מערכת זיהוי פנים לשימוש בתחבורה הציבורית, יישום למיצוי מזון במסעדות לטובת נזקקים ועוד.

סגן אלוף בר ענבר, מפקד בסמ״ח אמר עם סיום ההכשרה: ״מבקש להביע הערכה רבה לסגל המכינה על המסירות, המקצועיות והאמונה באדם ולחניכים, על ההשקעה, המחויבות ולקיחת אחריות אישית על עתידם. מאחל המון הצלחה לבוגרים הטריים ובטוח שהכלים שרכשו במכינה יסייעו להם בהמשך דרכם".

תגיות:
צה"ל
/
גיוס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף