"סיכנת את עצמך כדי להציל אנשים, זה מעשה מעורר השראה"

שגריר האיחוד האירופי בישראל התארח בביתו של עלי אלזיאדנה, שאחיו ושלושת ילדיו נחטפו ב-7 באוקטובר. השגריר פגש גם את יוסף אלזיאדנה, נהג המיניבוס שהציל יותר מ-30 משתתפים במסיבה ברעים

ג'וש ארונסון צילום: באדיבות המצולם
דימיטר טזאנצ׳ב
דימיטר טזאנצ׳ב | צילום: אליאל סעד

בהמשך הסיור בסמוך לרהט, פגש השגריר גם את יוסף אלזיאדנה, נהג המיניבוס שבבוקר ה-7 באוקטובר יצא מביתו, נסע לאתר המסיבה ברעים והציל יותר מ-30 משתתפים ומשתתפות במסיבת הנובה.

ליוסף אמר השגריר: ״המעשה שעשית היה מעשה אמיץ באופן יוצא דופן, סיכנת את עצמך כדי להציל אנשים, זה מעשה מעורר השראה. יש עשרות אנשים שחייבים לך את חייהם ואני יודע שהם אסירי תודה לך עד סוף ימיהם. אתה מופת של אדם״. במהלך הביקור חזר השגריר טזאנצ׳ב על קריאתו לשחרור מיידי וללא תנאים של כלל החטופים המוחזקים בידי חמאס.  ״בעזרת השם קרוביכם יוחזרו מהשבי, ונוכל לחגוג יחד איתם את עיד אל פיטר הקרוב״.

תגיות:
האיחוד האירופי
/
רהט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף