עם זאת, ההבטחות למתן הנחות של עד 91% ברכישת קרקעות לא יושמו בפועל במלואן, בין השאר בשל חסמים ביורוקרטיים ברשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ועיכובים בשיווק הקרקעות. חלק גדול מהקרקעות מוצעות ביישובים קהילתיים המחייבים ועדות קבלה, דבר שמגביל את הגישה אליהן.
שיק מתייחס לקושי הקיים בחלק מיישובי הגליל לבצע קליטה של אוכלוסיות חדשות, בשל הבירוקרטיה והחסמים שמונעים פיתוח. לדבריו, הגבלות המוטלות על הנחות בקרקעות לחיילי מילואים - יוצרות מצב שבו אוכלוסיות שניתן היה למשוך לאזור מעדיפות לעבור למקומות אחרים.
הפגישה שנדחתה היום אינה הפעם הראשונה שבה מתבטלות פגישות העוסקות בטיפול בגליל. לדברי אנשי ארגון "לב בגליל", זו הפעם השלישית שבה בוטלה פגישה בפורום הזה, והם עוד מעידים על דחיות נוספות של פגישות דומות. "עם כל הכבוד לעניינים הפוליטיים - ביטול חוזר של פגישה שעוסקת בטיפול באתגרי הצפון מעיד על סדר עדיפויות לקוי של הממשלה״.
בפגישה שהייתה אמורה להתקיים היו צפויים להשתתף שרים בכירים, בהם השרים עמיחי שיקלי, אורית סטרוק, יצחק וסרלאוף ויצחק גולדקנופף, כמו גם חבר הכנסת אריאל קלנר, מנכ”ל רמ"י ומנכ”ל משרד ראש הממשלה. עם זאת, הסוגיות החשובות שעל הפרק, הוזלת הקרקעות למילואימניקים והסרת החסמים להתיישבות בגליל, נותרו ללא מענה.
לטענת ארגון 'לב בגליל', הצפון סובל מהתעלמות מתמשכת, כאשר הנושאים האקוטיים לפיתוח האזור אינם מקבלים תשומת לב מספקת בממשלה.
"מי שנמצא במרכז כנראה לא מבין שכאן בצפון הדברים כן בוערים״, אומרים בארגון. הדיון שבוטל היה יכול להוות צעד חשוב להנעת תהליכים שיאפשרו למשוך אוכלוסייה חזקה לאזור, אך שוב נדחה, והצפון ממשיך להיות מתוסכל ומוקפא״.