הסכם מדיני אפשרי בין ישראל ללבנון מעורר חילוקי דעות עמוקות בקרב ראשי הרשויות בצפון. בעוד חלקם תומכים בהסכם שיביא להסדרה בטווח הארוך, אחרים מזהירים כי הסכם חלקי עלול לסכן את ביטחונם של תושבי קו העימות ולהפוך את הצפון לשדה קרב בלתי פוסק.
לדברי יהב, הסכם שיביא לשקט ממושך יוביל גם לפיתוח ושגשוג בצפון. "החלטת ממשלה להשקיע בפיתוח מטרופולין חיפה והצפון תביא לשגשוג ולפריחה באזור הזה וזה צו השעה״, הוא מדגיש, ומוסיף שחשוב לקדם במקביל גם את שיקום הכלכלה המקומית והתרבות, לצד סיוע לעסקים שנפגעו בצורה קשה.
במכתב ששלח לשר הביטחון, הזהיר דוידוביץ' מהסכנות שבהסכם שאינו כולל נטרול של חיזבאללה: "אני כותב לך את מכתבי זה לאחר יותר מ-250 רקטות שנורו רק היום לעבר יישובי הצפון, כולל פצועים ונזקים רבים בנפש ורכוש״.
דוידוביץ' מתריע כי הסכם שלא יכלול הרחקה של חיזבאללה אל מעבר לליטני יותיר את תושבי קו העימות בסיכון. "את התושבים שלנו נוכל להחזיר אל בתיהם רק כאשר נדע כי ביטחונם מובטח״. כתב דוידוביץ', והוסיף: "בשם כל ראשי הרשויות בקו העימות, מצפים כי תפעל בהתאם למען הבטחת ביטחוננו והשבת השקט לאזור״.