עם זאת, לא ברור מה מידת ההשפעה של העמותה.
"המציאות הבלתי נתפסת הזו, המבוי הסתום אליו נקלע המשא ומתן לשחרורם והתקווה שמשותפת לכל אזרחי המדינה שהחטופים ישובו אלינו, הובילו אותנו להציע מתווה חדש ומקורי – גופת סינוואר ושחרור אנשים החמאס שנתפסו על ידי צה"ל במהלך המלמה תמורת שחרור מיידי של כל החטופת והחטופים בפעימה אחת", הסבירו באומ"ץ.
"מדינת ישראל חייבת לממש כל הזדמנות שיש בה כדי לקדם את החזרת החטופים", כתבו ראשי אומ"ץ - יו"ר אומ"ץ פנחס פליצ'ה פלד, ויו"ר המועצה המייעצת של התנועה עו"ד יצחק מינא בהצעה שנשלחה לבכירים בדרג המדיני והצבאי. לדבריהם, חיסולו של יחיא סינוואר מהווה הזדמנות של ממש ופרט מול אחיו, מוחמד, שהפך למנהיג בפועל של חמאס ברצועת עזה.
"מוחמד סינוואר אכזר לא פחות מאחיו ומדור במפלצת", הבהיר פלד – "אבל הוא יעשה שמיניות באויר כדי לקבל את גופת אחיו ולהקים בעזה אנדרטה לזכר מי שהוא מגדיר 'גיבור העם הפלסטיני' זו הזדמנות בחלתי חוזרת ועל ישראל לנצל זאת. לא תהיה לנו תקומה ללא החזרת אחינו ואחיותנו מהשבי בעזה. הם נמצאים בסכנת חיים מוחשית וכן, חובה לפעול בדחיפו", התריעו עוד פלד ומינא.