שנה לאחר פסיקת בג"ץ ההיסטורית, שהורתה לשים סוף לאפליה בחסות החוק של זוגות הורים בני אותו המין באימוץ ילדים, ביקש ח"כ יוראי להב הרצנו (יש עתיד), יו"ר שדולת הכנסת לקידום להט"ב, להבין באמצעות שאילתה למשרד הרווחה אם הפסיקה אכן מיושמת בשטח.
על פי נתוני משרד הרווחה, שמתפרסמים ב"מעריב" לראשונה: בשנת 2024 פנו עשרה זוגות בני אותו המין בבקשה לאמץ ילד או תינוק מישראל – קרוב ל־5% מכלל הפונים.
בשנה החולפת נמסרו לאימוץ ארבעה תינוקות וילדים לזוגות מאותו המין. זאת בהשוואה לשבעה ילדים בלבד שנמסרו לאימוץ ללהט"בים בכל 11 השנים שקדמו לפסיקה, ושאף אחד מהם לא היה תינוק או פעוט כשאומץ. זאת מתוך 835 ילדים שנמסרו לאימוץ - פחות מ־1% בכל העשור.
בפסק הדין ההיסטורי שניתן בדצמבר 2023 ענה בג"ץ לעתירות בנושא שהגישו האגודה למען הלהט"ב, המרכז הרפורמי לדת ומדינה ו"הבית הפתוח" - ושם קץ לאפליה בלשון חוק האימוץ הארכאי שאִפשר רק ל"איש ואשתו" לאמץ ילדים.
בג"ץ קבע פרשנות מרחיבה ללשון הסעיף המפלה, והורה למשרד הרווחה להבטיח את טובת הילד הנמסר לאימוץ רק על פי תא משפחתי יציב ואוהב. בכך הגיע לסופו מאבק של שבע שנים, כאשר עתירות קודמות נדחו בשל התחייבות הממשלה, שלא מומשה, לטפל באפליה שהתבטאה בהעדפתם של זוגות סטרייטים על פני חד־מיניים בכל הקשור לאימוץ.
בשיחה עם "מעריב" אמר אתמול ח"כ להב הרצנו כי "רק לפני שנה וחצי הממשלה הפילה את חוק האימוץ שלי, ובכך שללה מלהט״בים את הזכות להפוך להורים ולהקים משפחה בישראל. מזל שיש בג״ץ. עד הפסיקה, זוגות חד־מיניים שרצו לאמץ ילד בישראל הצליחו לאמץ במקרים נדירים בלבד, וזכו לאמץ רק ילדים בני יותר משנתיים או ילדים עם צרכים מיוחדים".