בעיה בהחזרת המפונים
“המטרה שלנו כרגע היא לייצר תחושת ‘Welcome’ לתושבים המפונים, כדי שהם ייכנסו ליישוב ברגל ימין, ולשפר את הבתים והמבנים שלא פונו ונפגעו במתקפות", מפרט בן־מובחר. “הדבר העיקרי שאנחנו צריכים להשקיע בשיקומו עכשיו הוא התשתיות. זה השיקום הכי קשה. קיימנו לאחרונה פגישה עם אנשי קק"ל, שמלווים את היישובים שלנו מתחילת המלחמה, בעניין הקצאת חמישה מיליון שקלים לשיקום הפיזי של היישובים. בעניין הטיפול והשיקום המנטליים, הנפשיים, של התושבים, אנחנו במשימה שתימשך בין שלוש לחמש שנים. בימים אלה אנחנו מקדמים פתיחה של מרכז לבריאות הנפש במבואות החרמון, בהובלת בית החולים שיבא, כדי לתת תשובה לנושא כל כך חשוב בעת הזו".
"הבעיה קיימת גם בתחום התרבות. אצלנו אין תרבות מפותחת של קולנוע ותיאטרון, ומי שפונה לתל אביב, לדוגמה, נחשף לאולמות רבים ומפוארים, וזה בעייתי מאוד כי לא נוכל לתת להם את הדברים האלה, אלא אם כן ממשלת ישראל תעשה תוכנית משמעותית של חזרה הביתה".
"ביקשתי מאנשי משרד התיירות לקדם את תחום התיירות כעבודה מועדפת. לדעתי, המשרד צריך לפעול להענקת פטור מארנונה לשנת 2024 לבעלי צימרים ולמתן מענק מיוחד, של 24%, לתיירנים בגליל שנפגעו מהמלחמה. יש לקדם מיזמי תיירות אזוריים ולתעדף את הפיתוח התיירותי בצפון, כך שנוכל לייצר עוגן כלכלי חשוב לאזור כולו. אסור לשכוח שיש פה כלכלה, משפחות שצריכות להתפרנס, אזור שחייב להמשיך להתפתח, ובלי עסקים משגשגים זה לא יהיה אפשרי".
לא תהיה רגיעה
בן־מובחר מקווה שהממשלה קשובה לצורכי האזור ותושביו. “אנחנו לא הבעיה, אלא הפתרון של המדינה", הוא קובע. “אנחנו עומדים ומחזקים את קו הגבול הזה. מדינת ישראל צריכה לדעת שאם לא יהיו פה יישובים, אם לא יהיו פה עסקים, אם לא תהיה פה השכלה, אם לא תהיה פה כלכלה – יישובי הצפון יהפכו לבסיסי צה"ל".
"אם במסגרת תפקידו הוא היה מגויס לצה"ל, כל ההתנהלות מול המשפחה הייתה אחרת לגמרי מההתנהלות במקרים של נפגעי פעולות איבה. אלו דברים שצריכים להיות ברורים ומוסדרים מראש. מבחינת הפסקת האש, אני חושב שמיהרנו מדי והגענו להסכם לא הסכם. הביטחון שלנו ושל ילדינו עדיין לא פה. צריך להושיב את ראשי היישובים לשיחה עם ראש הממשלה כדי שישמע אותם בגוף ראשון. זה לא כסף, מדובר פה בחיי אדם. כל יום מגלים עוד בור, עוד הפרה, והיושבים בממשלה יכולים להרגיע אותנו, אבל בכל רגע יכול לחזור מישהו מטורלל עם RPG או לירות רקטה לתוך חלון של בית".
עם זאת, בן־מובחר משתדל לשדר חיוביות, חוסן ותקווה: “לא תהיה רגיעה, זה בטוח, אבל האיומים הורחקו, וזו כבר סיבה לאופטימיות. כאן המקום לחזק את חיילי צה"ל הפצועים, לקרוא מגבול הצפון להחזרת החטופים והחטופות ולהחזרת חיילי צה"ל הביתה בשלום, וגם לחזק את פיקוד הצפון על כל העשייה. על אף שעדיין אין מועד מדויק לחזרת התושבים שפונו, אנחנו נערכים במועצה באופן יסודי כדי להבטיח תהליך מיטבי ומחזק לכל אחד ואחת מתושבי מבואות החרמון ולתת להם את המעטפת הטובה ביותר".