תחת הטילים של חיזבאללה: המפעל הוותיק בגליל הורחב בהשקעה של ארבעה מיליון שקלים

מבנה חדש בשטח של 700 מ"ר, שיכלול מזקקה מתקדמת לייצור ברנדי גלילי איכותי ותזקיקים ייחודיים ממיטב פירות הגליל, הוקם ביקב דלתון הממוקם בפארק התעשיות דלתון שבגליל העליון

שקד שדה צילום: באדיבות המצולמת
ג'ין של יקב דלתון
ג'ין של יקב דלתון | צילום: אורי גרון

יקב דלתון הממוקם בפארק התעשיות דלתון שבגליל העליון, עומד בפני סיום פרויקט הרחבה משמעותי בהשקעה של ארבעה מיליון שקלים. במסגרת הפרויקט, הוקם מבנה חדש בשטח של 700 מ"ר, שיכלול מזקקה מתקדמת לייצור ברנדי גלילי איכותי ותזקיקים ייחודיים ממיטב פירות הגליל.

המזקקה החדשה, שתהיה אחת מהמתקדמות מסוגה בישראל, צפויה להעסיק כשישה עובדים נוספים ותפעל באמצעות מיכון מתקדם מהשורה הראשונה בתחום הזיקוק. בנוסף, מתוכנן לקום במתחם מרכז מבקרים עצמאי שיציע חוויה ייחודית למבקרים, ויספק הצצה לעולם ייצור הברנדי והתזקיקים.

עמית סופר, יו"ר פארק תעשיות דלתון וראש המועצה האזורית מרום הגליל אמר על המהלך: "אני גאה לראות את הצמיחה המרשימה של העסקים במרום הגליל - למרות חמש השנים הקשות במהלכן שרדו את הקורונה ואת המלחמה. בשנים האחרונות, יש עלייה מתמדת של יזמות מקומית - מיקבי בוטיק ועד מיזמי תיירות חדשניים, ממסעדות שף ועד עסקים קטנים בתחומים שונים. זו הרוח האמיתית של תושבי מרום הגליל - שלא מוותרים וממשיכים לפתח ולהצליח. המועצה רואה בפיתוח העסקי מנוע צמיחה מרכזי עבור האזור כולו".

מנכ"ל פארק דלתון, ללו וילנסקי, הוסיף כי "הנהלת פארק דלתון וראשי הרשויות מברכים את יקב דלתון על התנופה והיצירתיות. היה מאוד מורכב לבנות את ההרחבה במהלך המלחמה תחת ירי חיזבאללה. ובכל זאת - הרוח מנצחת".

תגיות:
הגליל העליון
/
יקב דלתון
/
מלחמת חרבות ברזל
/
מבצע חיצי הצפון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף