בהלה בגוש דן: מספר רב של מטענים הונחו על אוטובוסים - חלקם התפוצצו

שלושה מטענים התפוצצו באוטובוסים בבת ים. המטענים היו אמורים להתפוצץ מחר בבוקר, בסביבות 9 או 10, אך כוונו לשעה הלא נכונה - והתפוצצו היום. שני מטענים נוספים בחולון ות"א טופלו. חמאס לקח אחריות

אלון חכמון צילום: ללא קרדיטאבי אשכנזי צילום: אבשלום ששונימשה כהן צילום: מעריב אונליין
פיצוץ אוטובוסים בבת ים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
זירת פיצוץ האוטובוסים בבת ים
זירת פיצוץ האוטובוסים בבת ים | צילום: אבשלום ששוני

כוחות הביטחון מציינים שהמטענים היו קטנים, אבל "העובדה שהיו בתוך אוטובוסים סגורים כאשר יש הסתברות שיהיו הרבה נוסעים - הנזק וההיקף היה גדול יותר ומשמעותי הרבה יותר". עוד ציינו כי כרגע פרקו את מצלמות האבטחה שבתוך האוטובוסים, על מנת לנסות ולהתחקות אחר חשוד שהניח את המטענים, או חשודים. כמו כן בודקים כל את כל התרחשות באירוע הזה.

ההערכה הראשונית במערכת הביטחון היא שהתוכנית לפיגוע היא מאיראן, והביצוע - מצפון השומרון. לדבריהם, איראן פועלת לקדם פעולות טרור בישראל, ולאחרונה בשב"כ מזהים את המעורבות האיראנית בצפון השומרון באספקת אמצעי לחימה, הדרכה לביצוע פיגועים והרכבת מטעני חבלה מאולתרים, וכן בהעברת כסף גדול לשטח.

ראש עיריית בת ים צביקה ברוט | צילום: אלון חכמון

ראש עיריית בת ים, צביקה ברוט, אמר ל"מעריב" כי הוא מתכוון לתגבר את האבטחה באזור מערכות החינוך בעיר, אך ציין כי אין סבירות להניח שיש מחבלים באזור: "ייתכן שהמטענים הונחו באזור מרוחק יותר, עוד לא יודעים, אבל האוטובוסים הגיעו לכאן. ליתר ביטחון בפריסת כוחות קבועה נהיה ליד מוסדות חינוך בבוקר".

שעון מחוגים שנמצא באחד האוטובוסים: ''אמא שלי, התפללי לאלוהים, שייתן לנו ניצחון''
שעון מחוגים שנמצא באחד האוטובוסים: ''אמא שלי, התפללי לאלוהים, שייתן לנו ניצחון'' | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

מלשכת ראש הממשלה נמסר: "ראש הממשלה נתניהו מקבל עדכונים שוטפים ממזכירו הצבאי על אירוע מטעני הנפץ בגוש דן, ויקיים בעוד זמן קצר הערכת מצב ביטחונית".

מפקד מחוז ת״א: "קיבלנו מספר אירועים על זירות שונות, 3 מטענים שהתפוצצו ושניים שעובדים עליהם. ממשיכים בסריקות, מדובר באירוע רחב ופרוסים במספר רב של זירות. המטענים הוכנו בצורה לא תקנית, מתאים לאופי הפעילות של מחבלים ביו״ש".

כל הנהגים בגוש דן קיבלו הנחיה לעצור מיידית את הנסיעה, ולבדוק את האוטובוסים שלהם. בהודעה החריגה נאמר: "כל הנהגים שנמצאים כרגע על הקווים, לעצור בתחנות הקרובות, לבצע סריקה באוטובוס. אם רואים שקית חשודה - נא לדווח". תושב בת ים: "פתאום שמענו 'בום' חזק ולא הבנו מה קרה. מצמרר, היה כאן נס גדול".

תושב נוסף סיפר ל"מעריב": "שמעתי בום, אני גר כאן סמוך חשבתי לרגע שמדובר ברעם. מיד לאחר מכן נשמע בום נוסף, כנראה צמיג, התפוצץ. אז לא הכנסתי את זה כל כך חשיבות, ואז שמעתי סירנות. ירדתי למטה ואני מבין שמטרים ספורים מהבית שלי התפוצץ מטען בתוך אוטובוס ואירוע מלחיץ, בהחלט אירוע מלחיץ".

ההודעה החריגה לנהגי האוטובוס | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
פיצוץ האוטובוס השלישי באזור בת ים חולון | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

בעקבות הפיצוצים, תנועת הרכבות באזור בת ים פסקה, והקו האדום של הרכבת הקלה עבר לשירות מקוצר. קו R1 ייסע מתחנת יוספטל בבת ים ועד לתחנה מרכזית בפתח תקווה, בשני הכיוונים. קו R3 נותר ללא שינוי.

ארגון נהגי האוטובוסים מבית ההסתדרות הלאומית בהנחיה לנהגי התחב״צ לעצור בכל הארץ את נהיגתם בעקבות אירועי המטענים באוטובוסים באזור בת ים:  "אנו קוראים לכל נהגי האוטובוסים בארץ לפעול עפ"י הנחיות אנשי הביטחון והנהלים הידועים ולערוך בדיקה מדוקדקת באוטובוסים תוך גילויי עירנות מירבית. על כל אירוע חריג נוסף יש לדווח מיידית לכוחות הביטחון״.

מפכ''ל המשטרה בזירת ניסיון הפיגוע בבת ים
מפכ''ל המשטרה בזירת ניסיון הפיגוע בבת ים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
ראש עיריית בת ים ברוט
ראש עיריית בת ים ברוט | צילום: אבשלום ששוני

"צריך להדגיש לא להגיע כמובן לזירות – הן כרגע חסומות ונמצאים צוותי החירום ובמקביל אנו נוקטים באמצעי זהירות, הקפצנו את כל סיירי הביטחון והכוננות, נמצאים בפריסה מלאה ברחבי העיר ובכניסות לעיר המשטרה עושה עבודה מצוינת ופרוסה בכל המרחב כדי להגיע לשורש העניין ולוודא שאין סכנה נוספת. הצעה שלנו היא להישאר בבית ולא להגיע לאזור, אין סכנה שנשקפת מעבר למה שהיה אבל הנושא עדיין בבדיקה כדי להבין את מהות הפיצוצים והמטענים האלה הערב".

תגיות:
טרור
/
בת ים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף