אצבעות הזהב: עומר ונקרט עלה על הבמה ואז הגיע המסר לחמאס

כ-30 מחבריו הקרובים הגיעו לבית משפחת אחד החברים בגדרה וממתינים לרגע שבו עומר יתחיל את מסע שובו לישראל. "אנחנו רק רוצים לראות אותו", הם אומרים

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
עומר ונקרט | צילום: דובר צהל
עומר ונקרט מתאחד עם משפחתו
עומר ונקרט מתאחד עם משפחתו | צילום: דובר צהל

הם התכנסו על הדשא עם דגל ישראל והשמיעו את המוזיקה האהובה על עומר. עבורם, זהו השלב האחרון לפני המפגש המיוחל עם חברם - הזדמנות להמשיך את החגיגות שנקטעו במסיבת הנובה בליל האסון.

 עומר ונקרט
עומר ונקרט | צילום: רשתות ערביות

"אנחנו רק רוצים לראות אותו זה מה שמעניין אותנו אחר כך נקבל החלטות מה לעשות כרגע אנחנו פה כמהים לראות אותו". אם הכל התנהל כפי שהמשפחה ביקשה, אז בהמשך כשעומר יעלה למסוק המסוק יחוג מעל גדרה, ושם בגן שבע התקבצו תושבי הישוב עם דגלים ועם שלט ענק המביע הייתי השמחה הגדולה סביב שובו של עומר.

ונקרט, בן ה-23, הגיע למסיבת הנובה עם חברתו קים דמתי שעה אחת לפני שפרצה המתקפה האכזרית של מחבלי החמאס. השניים התחבאו במיגונית ועדכנו את ההורים על הירי הבלתי פוסק. ההודעה האחרונה מעומר הייתה ב - 7:50, הוא כתב "אמא, אני מת מפחד". את סרטון החטיפה שלו ותמונה שלו בתוך עזה פרסם חמאס כבר ב 11:11.

משפחתו וחבריו של עומר ונקרט צופים בו בשחרורו מהשבי | צילום: אלון חכמון

בשעה 12:00 כשהוריו ניבה ושי עוד לא ידעו מה קורה איתו, יצא אביו למסע חילוץ אחרי שחשב שראה אותו במטושטש בטלוויזיה. לפני שהצליח להגיע לשטח, חבר של שי התקשר אליו ובישר לו שיש סרטון של עומר חי, "והוא לא בידיים שלנו". כבר באחת בצהריים באותה השבת המשפחה של עומר ידעה שהוא חטוף. קים הייתה מוגדרת כנעדרת במשך כמה ימים, עד שהודיעו שהיא נרצחה באותה מיגונית בה התחבאו.

חבריו של עומר ונקרט | צילום: אלון חכמון

על אות החיים האחרון ממנו, סיפרה אמו לערוץ 12: "אות החיים האחרון שיש לנו מעומר זה מהיום ה-54, כשליאם אור השתחרר. זה כבר לא רלוונטי מזמן. נכון לאותו יום, לעומר היו כאבי בטן ורק פעם אחת המחבלים נעתרו ונתנו לו אקמול. אני יודעת מליאם שעומר ירד למשקל גוף שהוא כבר לא יכול לרדת ממנו, וזה היה נכון ליום ה-54. התזונה הייתה שלושה תמרים ביום. תמרים לכאורה זה מאוד בריא, אבל לעומר זו סכנת חיים. בתמרים יש סיבים תזונתיים ולחולי קוליטיס אסור לאכול סיבים תזונתיים".

עומר ונקרט בדרכו לבית החולים, מסמן ''לב''
עומר ונקרט בדרכו לבית החולים, מסמן ''לב'' | צילום: אבשלום ששוני
עומר ונקרט בדרכו לבית החולים
עומר ונקרט בדרכו לבית החולים | צילום: אבשלום ששוני
עומר ונקרט מביט מהמסוק על מפגן הדגלים בגדרה
עומר ונקרט מביט מהמסוק על מפגן הדגלים בגדרה | צילום: עידו שהם
תגיות:
גדרה
/
עסקה לשחרור החטופים
/
עומר ונקרט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף