"ההיסטוריה תזכור": מחאת משפחות החטופים בביתם של משפחות הקואליציה

שנה וחצי שנה לאסון 7 באוקטובר, משפחות החטופים מוחות מול בתי ראש הממשלה והשרים. הפעילות החלה ב-6:29 מול בתיהם של יואב קיש, אלי כהן, גדעון סער, רון דרמר ועמיחי שיקלי. דודו של תמיר אדר: "אנו במבוי סתום"

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
הפגנת מטה משפחות החטופים מחוץ לביתו של רון דרמר | צילום: ללא

במלאת שנה וחצי לטבח 7 באוקטובר, הגיעו הבוקר (שני) משפחות החטופים ופעילים למעל עשרה מוקדים ברחבי הארץ, כדי למחות מול בתיהם של ראש הממשלה, שרים ומקבלי החלטות, בדרישה להשבתם המידית של 59 החטופים הנותרים בשבי חמאס.

שנה וחצי לטבח. משפחות החטופים מחוץ לבתים של ראשי הקואליציה
שנה וחצי לטבח. משפחות החטופים מחוץ לבתים של ראשי הקואליציה | צילום: מטה משפחות החטופים

מול בתיהם של בכירי הקואליציה נתלו שלטי "ההיסטוריה תזכור", ושלטים נוספים עם תמונותיהם של החטופים, והמפגינים קראו למקבלי ההחלטות להתעלות מעל כל האתגרים הפוליטיים והביטחוניים ולחתום על הסכם שיביא להשבתם המידית של כל החטופים בפעימה אחת.

מטה משפחות החטופים, שארגן את המחאה, הדגיש בהודעה לתקשורת כי הם דורשים עסקה אחת שתכלול את שחרורם של כל החטופים – החיים והנרצחים כאחד – בפעימה אחת. זאת בניגוד להצעות שעלו במשא ומתן לשחרור בשלבים.

המחאה מגיעה בזמן שהמשא ומתן לשחרור החטופים עדיין נמצא במבוי סתום, למרות מאמצי התיווך של מצרים, קטאר וארצות הברית. משפחות החטופים והציבור הרחב ממשיכים לדרוש מהממשלה לעשות כל שביכולתה כדי להשיב את החטופים הביתה, במיוחד לאור העדויות המתרבות על מצבם הקשה בשבי והסכנה המתמשכת לחייהם.

תגיות:
קואליציה
/
משפחות החטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף