לדבריו, "יש לי אחריות עצומה ואין מקום להשתגע. לא אשבית ולא אפרק את הכלכלה על כל דבר. מחוץ לבית שלי יש ערימה של מחסומים שנפרסים לאורך ולרוחב בגלל מפגינים. אני לא מתעורר כל בוקר ומחפש להשבית את המשק.
"כשהרגשתי שהדמוקרטיה בסכנה, השבתתי את המשק פעמיים. הדמוקרטיה עדיין בסכנה ונמצאת תחת מתקפה יומיומית, ומערכת המשפט והמערכת הביטחונית הן שסופגות. הקו האדום שלי הוא אי־ציות לפסיקות בתי המשפט, וזה מטריד גם את ראש המשק והוועדים. אם זה יקרה נלך לאנרכיה. אם צריך – לא אהסס להכריז על שביתה".
כשנשאל אם ההסתדרות אחראית על שמירת הדמוקרטיה, הוא ענה כי "הגוף היחיד שיכול לעשות שינוי או להניע מהלך דרמטי היא ההסתדרות. ההסתדרות רלוונטית גם מבחינת חברתית, והייתה חלק מהגופים שהקימו את מדינת הרווחה".
בר־דוד התייחס בדבריו גם לקשר עם שרי הליכוד: "אני ביחסים מצוינים עם כל נציגי המפלגות בפוליטיקה כולל שרי הליכוד, חוץ מיריב לוין וביבי. הם איבדו אותי במהפכה המשפטית. את מה ששרי הממשלה אומרים לי בחדרי חרדים על ביבי הם לא יעזו להגיד בתקשורת".
"יחסי העבודה איתם טובים כי בסוף צריך לנהל מולם את העסק בתוך כל הבלגן הנוכחי. ביבי איבד אותי במהפכה המשפטית וביתר שאת גם במלחמה האחרונה. בניגוד לעבר, הוא לא ניסה ליצור איתי קשר ואין לי איתו כלום והוא יודע למה".
הריאיון המלא יפורסם מחר במדור "שוטף פלוס" ב"מעריב־סופהשבוע"