ד"ר אבניאלי פותחת בדברים: "יש ציבור שלם של שופטים שמרגישים שהם מותקפים מכל כיוון ובכל דרך, רק כדי להפחית ממהעמדם ומיוקרתם הציבורית שנבנתה בעמל של שנים רבות, ומתוך מחשבה שהדבר גם מוסיף יוקרה למדינת ישראל".
על יוזמתו של ח"כ בוארון היא מספרת: "שכר חברי הכנסת והשרים צמוד לשכר השופטים. אם יפחיתו את שכר השופטים, תהיה גם הפחתה בשכר חברי הכנסת והשרים. האם הוא חשב על האפשרות הזו? השכר שמקבלים השופטים הוא מקור ההכנסה היחיד שלהם. אין להם תוספות שכר או החזרי הוצאות כמו שיש לחברי כנסת או לשרים".
עוד הוסיפה: "לשופטים אסור לעסוק בשום עיסוק נוסף עפ"י דין, אלא באישור נשיא ביהמ"ש העליון. מניסיוני, האישור הזה ניתן רק כשמדובר במטרות אקדמיות כמו למשל הרצאות באוניברסיטה, וגם הן בדרך כלל לא בתשלום. לחברי כנסת לעומת זאת, מותר לעסוק בעיסוק נוסף בתנאים מסוימים".
באשר לעתידה של מערכת המשפט, מעריכה ד"ר אבניאלי: "מובן מאליו שהתובעים המוצלחים ביותר שהיינו רוצים לראות כשופטים, לא יסכימו להתמנות לשופטים. מי יסכים להתמנות לשופט בתנאים האלה? לכן אנחנו רוצים לקדם את מעמדם, את משמעותם ואת טוהר המידות של השופטים".