בינתיים, שומרים חברי הצח"מ בקנאות על הממצאים שאליהם הגיעו וזאת בתום חקירה שנערכה כמעט חודש ימים , החל מראשיתה אחרי שהושגה שליטה מלאה על השריפות ועד לשבוע הנוכחי.
מדינה שלימה עסקה בנסיבות לפרוץ השריפה, בעיתוי של ריבוי השריפות, בעובדה שחלקן פרצו גם מעבר לאזור מטה יהודה, כמו לדוגמא בגזרת לכיש, בגזרת דרום, בשפלה, באזור המרכז סמוך לאלעד ובאזור הצפון, אולם, צוות החקירה המיוחד שמורכב מחמישה חוקרי הדליקות הבכירים והוותיקים ביותר בשירותי כבאות והצלה נאלצו להתמודד עם תנאי שטח לא קלים, עם גשמים שירדו אחרי ימים לוהטים ורוחות עזות מה שהקשה על מלאכת איסוף הממצאים, גביית העדויות ואיתור מצלמות אבטחה.
"זה היה פרויקט קשה במיוחד נוכח העובדה כי לא מדובר בשטח אורבני. החקירה הגיעה לסיומה ובראשית השבוע יקבל הנציב את הממצאים והמסקנות שלאחר מכן יותרו לפרסום" אמר ל"מעריב" גורם בכבאות והצלה.