עם תחילת עונת קטיף הדובדבנים, הגיעו בסוף השבוע אלפים למטעי דובדבנים ברמת הגולן, כדי לחוות את הקטיף העצמי ולשוב הביתה עם שלל. בשנה שעברה, לא הגיעו כמעט מבקרים בעת קטיף הדובדבנים ברמת הגולן בשל המלחמה, והשנה המבקרים חוזרים בהדרגה.
איברהים מספר, כי בשל תנאי מזג האוויר, השנה יבול הדובדבנים ירד משמעותית לעומת שנים קודמות. "היו מעט גשמים וגם היה גל קור שפגע קשה ביבול. במטע שלי יבול הדובדבנים עומד על 25% בלבד לעומת שנים קודמות", הוא הסביר – "היבול השנה פחות משנה אחרת, יש עצים שאין עליהם כלום, בגלל מזג האוויר שלא היה מתאים לדובדבנים – "מומחים הסבירו שהייתה מכת קור גדולה שחיסלה את הפרחים בזמן הפריחה, אבל עדיין יש הרבה דובדבנים. בחלק מהמטע יש הרבה דובדבנים ובחלק נוסף אין כלום".
אכן, סיור וקטיף עצמי של דובדבנים בין העצים במטע הפסטוראלי של איברהים, חקלאי ותיק, המגדל מזה כ-20 שנים דובדבנים, יוצר חוויה מיוחדת. איברהים מדגיש, כי גם לאחר החורף הקשה לדובדבנים, עדיין יש מספיק דובדבנים ואצלו ובשלל מטעי דובדבנים נוספים מצפים לחזרתם של התיירים הישראלים.
"יש כאן עדיין הרבה דובדבנים, אבל בגלל הירידה ביבול, אני מקבל השנה בשמחה רבה מבקרים שמגיעים, אבל לא קבוצות מאורגנות גדולות המגיעות באוטובוסים", הוא מספר עוד – "אחרי שנתיים התגעגעתי לאנשים שמגיעים. זו הפרנסה שלנו. אנחנו מקבלים משפחות מכל הארץ ואומרים ברוכים הבאים לכולם".