הצונאמי הבא בדרך לישראל? המומחה עונה – ולא מרגיע

פרופ' שמואל מרקו מהחוג לגיאופיזיקה באונ' תל אביב, שוחח עם ליאת רון בתכניתה ברדיו 103fm על החשש מכך והאפשרות שיגיע צונאמי גם לישראל: "עלולים לחוות צונאמי פה בישראל"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
צונאמי, אילוסטרציה
צונאמי, אילוסטרציה | צילום: רויטרס,A THIRD PARTY
2
גלריה

"אנחנו לא יכולים למנוע את הרעידות, אבל אנחנו יכולים להתכונן אליהן. אם בן אדם נמצא באמצע מגרש כדורגל ותהיה רעידת אדמה, לא יקרה לו כלום, אבל אם יהיה בניין שלא תוכנן כהלכה, הוא עלול לקרוס עליו. מה שהורג אלה הבניינים שאנחנו בונים".

"התקן לבנייה תוקן בשנות ה־80, כל מה שבנוי לפני זה אנחנו פשוט לא יודעים כי לא התייחסו לזה וכל מה שנבנה אחרי זה היה אמור להיבנות בהתאם לתקן, אז מבנים משנות ה־80 ואילך אמורים להיות תקינים ועמידים בפני ויברציות משמעותיות. זה לא אומר 100 אחוז שלא יקרה כלום ואף קיר לא ייפול, אבל עדיין המבנה כולו אמור להחזיק ולא לקרוס".

צונאמי. אילוסטרציה
צונאמי. אילוסטרציה | צילום: OpenAI
תגיות:
רעידת אדמה
/
צונאמי
/
103FM
/
רדיו 103 FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף