המצלמה שלא שיקרה: החטוף רזה, השומר לא – וחמאס במבוכה

הסרטון שפרסם חמאס חושף את הפער המטריד בין מצבו של החטוף אביתר דוד לבין שומרו, שנראה שבע ובריא. הבדל צורם זה מערער את טענות ארגון הטרור שלפיהן החטופים אוכלים כמו יתר תושבי הרצועה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
החטוף אביתר דוד חופר את הקבר של עצמו בסרטון אות החיים שפרסם חמאס
החטוף אביתר דוד חופר את הקבר של עצמו בסרטון אות החיים שפרסם חמאס | צילום: מטה משפחות החטופים
3
גלריה

מתנגדי חמאס מקרב תושבי הרצועה הפיצו את התמונה תוך לעג להצהרות הארגון, שלפיהן החטופים אוכלים את אותה תזונה כמו האזרחים ברצועה. "אתם אומרים שהחטופים אוכלים את מה שתושבי הרצועה אוכלים? בני זנ** שכמותכם, אתם לא בני אותו העם (הרעב)", כתב אחד המשתמשים. בכך, מחריפה הביקורת הפנימית על הנהגת חמאס, גם מבית.

מתוך סרטון אות החיים של אביתר דוד, זרועו של דוד וזרועו של שוביו
מתוך סרטון אות החיים של אביתר דוד, זרועו של דוד וזרועו של שוביו | צילום: מטה משפחות החטופים

"התכנית היא לא להרחיב את המלחמה, אלא לסיים אותה", אמר, "צריך לשנות את המו״מ למתווה של 'הכול או כלום' – להחזיר את כל 50 החטופים והחטופה באותו זמן. מי שנמצא בחיים חייב להישאר בחיים, ומישהו יהיה אשם אם זה לא יקרה". לדבריו, ארה"ב עומדת מאחורי ההצהרה הזו.

סטיב וויטקוף
סטיב וויטקוף | צילום: שמוליק עלמני

למרות ההצהרות התקיפות של וויטקוף, בקרב המשפחות נרשמה תחושת תסכול קשה. "לא שמענו שום דבר חדש", סיפר אחד מבני המשפחות. לדבריו, השיחה הייתה חזרה על אותן סיסמאות: "חמאס הוא זה שמונע הסכם". בן משפחה נוסף הוסיף: "מאז הביקור האחרון של וויטקוף בארץ לא רק שלא קרה כלום – המצב רק הידרדר".

משתתפת אחרת במפגש תיארה את הדינמיקה: "המשפחות פרקו את הלחץ, וויטקוף חזר על אותם מאמצים. אבל בפועל – שום דבר משמעותי לא נאמר".

תגיות:
חמאס
/
שבי חמאס
/
סטיב וויטקוף
/
אביתר דוד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף