ביום שלישי, 30 ביולי, במוזיאון הסובלנות בירושלים, התקיים אירוע סיום מרגש לקורס ייחודי בשם “לוחמים למען לוחמים”, יוזמה של עמותת SOS ישראל בשיתוף עיריית ירושלים.
הקורס נולד מתוך יוזמה של יערת שושן, מייסדת SOS ישראל, שפועלת כבר שנים למען לוחמים המתמודדים עם הלם קרב ופוסט טראומה. “אחרי 7 באוקטובר הבנתי שאנחנו חייבים לעבור משלב המודעות לשלב המעשה,” אומרת שושן. “הדרך היא לא רק לדבר על הלוחמים – אלא לתת להם לדבר בעצמם. לספר, לשתף, לרפא.”
במהלך ארבעה מפגשים, קיבלו המשתתפים כלים מקצועיים להעברת מסרים, עמידה מול קהל וחידוד נקודת המבט האישית. לצד העבודה האישית, נולדה קבוצה מגובשת של לוחמים שמחזקים זה את זה גם ברגעי השקט וגם מול המצלמות.
במסגרת סיום הקורס צולמו סרטוני סטוריטלינג, צילומי סטילס ווידאו, ואף הופקו קטעי טיקטוק – כולם מספרים את סיפורם האישי של לוחמי המילואים בדרך שנוגעת ישירות בלב.
השלב הבא כבר כאן: אתר חדש – “לוחמים מספרים” – יעלה בקרוב מטעם SOS ישראל, ובו ניתן יהיה לבחור לוחם או לוחמת ולהזמין אותם להרצות בפני קהלים שונים – חברות, ארגונים, מוסדות חינוך וקהילות.
“זה לא רק פרויקט,” מוסיפה שושן, “זה מסע חברתי. הדרך להקשיב באמת, להבין מה עברו האנשים שחזרו מהחזית, ולתת להם מקום. כי הקול שלהם הוא הקול של כולנו – והוא יכול לשנות". כך הופכת אחוות לוחמים לא רק לחוויות שנשמרות בלב, אלא למילים, לסיפורים ולכלים של חיבור והקשבה.