אלא שבחודשים האחרונים משהו משתנה. החניון של הקניון, שבעבר היה כמעט ריק, מתמלא עד אפס מקום. התורים בחנויות מתארכים, ובתי העסק מדווחים על עלייה חדה בפדיון. האם קניון הנגב חוזר לימי הזוהר שלו?
לפי אביגיל רהב, אם לשניים המתגוררת בבאר שבע, הסיבה פשוטה: "אני בשבועות האחרונים החלטתי שאני מגיעה רק לכאן פשוט בגלל שבמקומות אחרים כמו בגרנד קניון או בביג מפוצץ באנשים, וזמני המתנה ממש ארוכים. כן, מבחר החנויות פה יחסית קטן מהמקומות האחרים, אבל באמת שיש פה מה שאני צריכה".
אחת הסיבות המרכזיות לכך שקניון הנגב שומר על רלוונטיות היא מיקומו התחבורתי. סמיכותו לתחנה המרכזית ולתחנת הרכבת מאפשרת גם לתושבי הסביבה להגיע אליו בקלות יחסית.
טלאל, תושב אחד מיישובי הפזורה הבדואית, מספר: "לי הקניון הזה הכי קרוב וטוב. אני מגיע באוטובוס, ואם אני רוצה לקנות משהו – זה הכי טוב לי. אני באמת לא צריך יותר מזה".
דור, תושב העיר ועובד באחד הדוכנים בקניון, מצטרף לתחושת ההתעוררות: "אני עובד כמעט שנתיים בקניון. אין מה לעשות גם המלחמה וגם זה שהיו מקומות אחרים אטרקטיביים יותר גרמו לאנשים פחות להגיע. אבל חד משמעית יש עלייה, אני רואה את זה באנשים שמגיעים לחנות".
נתנאל קרוצי, תושב באר שבע, שיתף בחווייתו: "אני חייב להגיד שרוב הפעמים אני מעדיף ללכת למתחמי קניות אחרים – אם זה הגרנד או הביג. אבל היום החלטתי להגיע לפה כי הבנתי שעדיף לי לא לחכות בתורים המוגזמים. הגעתי לפה והבנתי שגם כאן נחכה לא מעט כנראה שאי אפשר לברוח מזה".