למרות ההתנגדות בעולם: זו המדינה אליה ישראל רוצה להעביר את תושבי עזה

ישראל מנהלת מגעים עם דרום סודן ליישוב פלסטינים כחלק מתוכנית "הגירה מרצון". המהלך נתקל בהתנגדות בינלאומית, ובמדינה מזהירים מהשלכות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שר החוץ של דרום סודן, בשבוע שעבר בסיור בשומרון
שר החוץ של דרום סודן, בשבוע שעבר בסיור בשומרון | צילום: מועצה אזורית שומרון
3
גלריה

המהלך נתקל בהתנגדות נחרצת מצד הפלסטינים והקהילה הבינלאומית, הרואים בו מהלך של גירוש כפוי. גם מצרים התנגדה, מחשש שפתיחת האפשרות תוביל לזרם פליטים לשטחה. שני גורמים מצריים אמרו ל־AP כי הם פועלים למנוע מדרום סודן לקבל את הפלסטינים.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein
עימותים נגד נסיון ההפיכה בסודן
עימותים נגד נסיון ההפיכה בסודן | צילום: רויטרס

כזכור, ישראל וארה"ב ניהלו בשנה האחרונה שיחות דומות עם סודן, סומליה ואף עם סומלילנד, שגם בהם נשקל רעיון העברת תושבי עזה. מצבן הביטחוני והכלכלי של אותן מדינות, הסובלות ממלחמות פנימיות וממשברי רעב, העלה תהיות לגבי יכולתן להבטיח ביטחון ותנאי מחיה למי שיועבר לשטחן.

גורמים מדיניים בישראל ודרום סודן לא הגיבו רשמית לדיווח, ובמחלקת המדינה האמריקאית סירבו להתייחס לשיחות הדיפלומטיות.

תגיות:
רצועת עזה
/
הגירה
/
סודן
/
דונלד טראמפ בישראל
/
משפט בנימין נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף