דוברות המשטרה באשר לכביש 4: "בשל התקהלות אסורה, רח' ז'בוטינסקי בבני ברק סגור לכל אורכו, מצומת בן גוריון ועד צומת גהה. שוטרים נמצאים במקום על מנת לפזר את ההתקהלות ומכווינים את התנועה לדרכים חלופיות. ציבור הנהגים מתבקש להתאזר בסבלנות ולנסוע בדרכים חלופיות".
דוברות המשטרה באשר לכביש 6: "שוטרי מחוז חוף ממרחב מנשה פועלים כעת בכביש 6 במחלף באקה לאחר קבלת דיווחים על 2 אוטובוסים עם חרדים שירדו במחלף וחוסמים את הצומת. השוטרים כאמור בדרכם כעת לטפל באירוע במקום על מנת להחזיר את התנועה לסדרה".
החסימה מגיעה לאחר הודעה שהופצה ברשתות, בה קראו לחסימת הכבישים 2, 4 ו-6. כך נכתב בהודעה שהופצה מטעם הוועדה להצלת עולם התורה: "השלטונות חוצים את כל הקווים האדומים ומשליכים לומדי תורה לכלא הצבאי בעוון לימוד תורה, בני התורה משיבים מלחמה השערה. היום זהו השלב הראשון במערכה חסרת גבולות נגד הרדיפה הדורסנית של לומדי התורה בארץ ישראל".