מועצת הצמחים מזהירה את הצרכנים: אל תקנו את הפרי הפופולרי - אתם תתאכזבו

מועצת הצמחים מזהירה את הקונים ברחבי הארץ מקנייה של קיווי בוסר שהגיע למדפים, אשר נקטף לפני שהבשיל. יו"ר שולחן הקיווי במועצת הצמחים הסביר: "הקיווי בארץ נקטף ומשווק רק החל מחודש אוקטובר - כעת מוקדם מדי"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קיווי
קיווי | צילום: אינגאימג
3
גלריה
קיווי ישראלי
קיווי ישראלי | צילום: עמוס לוין, החברה לפיתוח הגליל
מטע קיווי
מטע קיווי | צילום: יערה ויקסלבאום-שטהל

ענף הקיווי בישראל מהווה מרכיב חשוב בכלכלת הצפון, וגדל בעיקר בגליל ובגולן. יבול הקיווי השנתי בישראל עומד על כ-10,000 טון המשווקים כולם לשוק המקומי, בהיקף שטח נטוע של כ-3,200 דונם מניב. הקיווי הישראלי נקי כמעט לגמרי ממזיקים וממחלות, וגידולו בארץ אינו מצריך שימוש בחומרי הדברה.

את הקיווי עדיף לקנות כשהוא קשה יחסית, ולאפשר לו להתרכך בטמפרטורת החדר. כאשר הוא רך – הוא מוכן לאכילה. הקיווי נחשב לפרי דל-קלוריות ובריא מאוד; הוא עשיר בוויטמינים, יעיל למניעת מחלות, תורם לבריאות העצם, מכיל השפעות נוגדות סרטן ואף מסייע לתפקוד תקין של מערכת העיכול

תגיות:
פירות
/
קיווי
/
חקלאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף