צנגאוקר טענה כי לפי גורם ביטחוני בכיר, מתן יכול היה להיות בבית כבר שבוע שעבר. לדבריה, "ממשלת ישראל והעומד בראשה הניחו מתווה חלקי לעסקה על השולחן והחליטו לסכלו ברגע האחרון לפני חודש". היא הוסיפה כי זה יכול היה להיות מתווה שיביא גם להשבת כל החטופים ולסיום המלחמה.
"נתניהו אומר כי סיום המלחמה יוביל לעוד 7.10 אבל הוא אמר גם באפריל שנה שעברה שאנחנו כפסע מהניצחון המוחלט", כך אמרה צנגאוקר. "האמת היא שכל פעם אנחנו מתמודדים עם ספין שקרי חדש של נתניהו שכל מטרתו הצדקת מלחמה פוליטית שהשיגה מזמן את מטרותיה על גבם של הילדים שלנו שעוברים שואה".
צנגאוקר התייחסה גם לטענות נתניהו בדבר מספר דרכים לשחרור החטופים, וטענה כי השבה במבצעי חילוץ בשקיות שחורות אינן הדרך מכיוון שהן מסכנות את החיילים והחטופים. "הדרך היחידה שלא נוסתה עד כה היא על ידי הסכם כולל וישים וסיום המלחמה", הצהירה.
בהמשך הצהרתה צנגאוקר הוסיפה: "אם נתניהו יבחר בכיבוש הרצועה במקום במתווה הנוכחי לעסקה, זו תהיה הוצאה להורג של החטופים והחיילים היקרים שלנו, הוא ישפוך את דמם של אזרחי ישראל. נתניהו, אם מתן יחזור בשקית לא רק מתן ואני נשלם את המחיר, אלא אדאג באופן אישי שתואשם ברצח בכוונה תחילה".
הורן כינה את חברי הממשלה והקבינט "חבורת מופרעים" וקרא לכל אזרח ואזרחית בישראל לשאול האם אנשים אלו ראויים לקבל החלטות על גורלם. הוא הוסיף כי לאחר "המשתה ביום שלישי", כאשר בנו "גווע ברעב כמעט 700 יום ומאות אלפים זועקים ברחובות, ברור לי יותר מתמיד הם לא רוצים להחזיר אותם ולא ראויים להנהיג אותנו".
"ב-7.10 נמרוד יצא להילחם על המדינה שלנו, אז מדוע המדינה לא נלחמת עליו?", שאל כהן. הוא הוסיף כי יש עסקה על השולחן שיכולה להוציא את בנו ואת כל החטופים, לסיים את המלחמה ולעצור את מעגל השכול. כהן זיהה אדם אחד העומד כנגד רצון ואינטרס העם: "קוראים לו בינימין נתניהו, והוא מפחד משני דברים: הקיצוניים בממשלתו והלחץ הציבורי".
כל המשפחות קראו לציבור לצאת לרחובות ולהפגין למען החטופים. צנגאוקר סיכמה: "הדרך היחידה להביא עסקה כוללת ולסיים את המלחמה היא באמצעות לחץ ציבורי. מתן שלי שומע אתכם, החטופים שומעים אתכם, צאו לרחובות, תפגינו למענם, למען המדינה האהובה שלנו".