אחרי שיטפון של פעם ב-200 שנה: שמורת הטבע האהובה בישראל נפתחת למבקרים

רשות הטבע והגנים מודיעה כי החל מהיום ייפתחו שני מסלולים נוספים ממסלולי נחל דוד, לאחר שנסגרו לשיקום והסדרה מאז השיטפון הגדול בחודש מאי

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
נחל ערוגות, עין גדי
נחל ערוגות, עין גדי | צילום: מנו גרינשפן
4
גלריה

שמורת הטבע עין גדי האהובה, ובה מסלולי נחל דוד נפתחים מחדש היום (ראשון) לרווחת הציבור, לאחר עבודות שיקום אינטנסיביים שבוצעו במקום מאז חודש מאי – בו נפגעה השמורה משיטפון חריג אשר פגע קשות בתשתיות הטיילות. מעתה, מבקרים בשמורה יוכלו שוב לטייל בשני מסלולים לאורך נחל דוד:

עד כה, הצליחו צוותי רשות הטבע והגנים לפתוח את המסלול הקצר בנחל דוד – עד המפל הראשון וחזרה. עם זאת, המקטע שבין המפל הראשון למפל דוד, לרבות החיבור למערת דודים, יישאר סגור עד לסיום שיקום השמורה, לכן לא תהיה גישה למפל דוד. מטיילים אשר רוצים להגיע ולטייל במסלולי נחל דוד הפתוחים, מתבקשים להירשם מראש דרך אתר רשות הטבע והגנים.

שמורת עין גדי
שמורת עין גדי | צילום: מיטל שרעבי

אוליאל מוסיף: "אני מזכיר ומדגיש כי המסלולים שנפתחים הינם למטיבי לכת – יש לדעת את מגבלותיכם לפני היציאה אליהם. אם בחרתם לצאת לטיול – יש להקפיד על הצטיידות מתאימה, שמירה על כללי הבטיחות והקפדה על הוראות הפקחים בשטח. כמובן שאנו בתחילת העונה הגשומה לכן לפני היציאה לטיול יש לבדוק באתר רשות הטבע והגנים ובדיווחי השירות המטאורולוגי כי המסלול לא סגור מחשש לשיטפונות".

עין גדי
עין גדי | צילום: הדר יהב

הנזקים לשמורה

אירוע הגשם החריג בעוצמתו גרם לשינויים גיאומורפולוגיים משמעותיים מאוד בכל רחבי נאת עין גדי. עוצמות הנגר השפיעו על חברת הצומח בערוצים ובמדרונות כולל פגיעה בשטחים בהם נעשה שיקום צומח והשבות של מינים אדומים. השמורה כוסתה בטונות רבות של בוץ, אבנים וצמחייה שנעקרה. בית הכנסת העתיק של עין גדי הוצף במים, כלל תשתיות הטיול – החל משבילים, דרך מדרגות וגשרים נפגעו וחלקם נהרסו כליל וכן תשתיות החשמל והשירותים ניזוקו. הרשות הגישה בקשה לקרן לשיקום שטחים פתוחים לסיוע בשיקום השטחים הפתוחים שעדיין סגורים בנחל ערוגות ודוד בשל עוצמת הנזק ותהליך השיקום המורכב והממושך שנדרש לשמורה.

סחף בכניסה לשמורת הטבע עין גדי
סחף בכניסה לשמורת הטבע עין גדי | צילום: שוקי דורי רשות הטבע והגנים
תגיות:
רשות שמורות הטבע והגנים
/
שמורת עין גדי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף