הכתבה ב"מעריב", שחשפה את התחקיר אודות המשחק הפופולרי "רובלוקס", הגיעה אל מאות אלפי קוראים, שחלקם לא היו מודעים לכך שילדיהם שקועים בתוך המשחק ועוברים באמצעותו חוויות ואירועים לא פשוטים לעיתים. עוד עלה כי ההתרחשויות במשחק גלשו לכדי אירועים אלימים בין הילדים המשתתפים במשחק ואפילו התדרדרו לכדי מסכת איומים בין ההורים.
באחת הפניות אל דקל, סיפרה אימו של קטין תושב אזור לכיש כי המשחק עצמו הגיע לכדי סכסוך בין משפחות ואחד ההורים אפילו מאיים עליה עד כדי כך שבנה כבר חודש לא יוצא מהבית והיא שוקלת לעזוב את השכונה שבה היא מתגוררת.
אימו של נער אחר מאשקלון שיתפה את יו"ר העמותה שפועלת להסרת המשחק כי הבן שלה מבקש ממנה כבר במשך שבועיים כסף בטענה כי הוא רוצה לקנות אוכל עם אחרים, אלא משהבינה כי בנה חוזר רעב אחרי שעות הלימודים, נכנסה לעובי הקורה, אז נחשפה לכך כי ילדים אחרים גונבים לו דמויות מהמשחק: "כשהוא היה מגיע לבית הספר הוא נדרש לשלם להם כסף תמורת השבת הדמויות מ-20 ש"ח ועד 50 ש"ח, פשוט טירוף" אומרת דקל.
אמא אחרת כתבה לה. "תודה שהעלית את נושא הרובלוקס. האמת לא הייתי מודעת, מודה. אני פשוט מזועזעת ברמות". בתגובה אחרת נכתב, "מרגישה שאיבדנו את הילדים בהתמכרות הזאת ולא מוצאת את הדרך להציל אותם ולקרב אותם למשפחה".
אם נוספת ציינה. "אני אמא לילד בן 8 כמעט 9 ואני ממש מודאגת מהשפעת המשחק על הבן שלי מאז שהתחיל לשחק ברובלוקס הוא כמעט לא ישן, רוצה להישאר ער כל הזמן וזה כבר פוגע בלימודים שלו שגם ככה מאתגרים עבורו הוא כל היום מנהל שיחות עם חברים על גניבות במשחק הוא לא אוכל לא שותה נכנס אפילו לשירותים עם הטלפון כשאנחנו בחוץ קשה לנהל איתו שיחה הוא צועק ולא מקשיב אפילו כשקוראים בשמו אין לו סבלנות לשום דבר חוץ מהמשחק. כשגונבים לו משהו במשחק הוא מתפרץ בבכי כאילו קרה אסון אמיתי בזמן שאני בעבודה הוא מתקשר אליי בבכי היסטרי ואני מקבלת התקפי חרדה מרוב דאגה הוא אומר לי במילים האלו בלי המשחק הזה אין לי משמעות הכל משעמם אני מרגישה שהילד שלי הולך לאיבוד וצריך לשים לזה סוף אשמח מאוד אם תוכלו לשמוע ולעזור זה כבר מצב שמצריך התייחסות דחופה תודה רבה".