מטרלו בבודפשט נסגרה: "הלב שלי נשבר לרסיסים"

עדי פרץ סוגר את "מטרלו" בבודפשט, רק שלושה חודשים לאחר ההשקה: הקרואסון מהגולן שכבש את הישראלים לא שרד את המציאות הכלכלית והביטחונית. "הלב נשבר לרסיסים, אבל נחזור חזקים יותר"

בתיה גלעדי צילום: ללא
'מטרלו' המחודש
'מטרלו' המחודש | צילום: עדי פרץ

"שוב אני נאלץ לסגור את מטרלו, ושוב הלב שלי נשבר לרסיסים", כתב. "נהיה כאן עד 18 באוקטובר - נעשה כמיטב יכולתנו בכל יום, ונשמח לקבל את פניכם עם חיוך. תודה מקרב לב לכל האורחים שבאו לטעום, לחלוק ולהרגיש איתנו. ותודה לך, בודפשט, על שלושה חודשים בלתי נשכחים. נחזור. אני עדיין לא יודע לאן - אבל כשזה יקרה, נחזור חזקים יותר, טובים יותר ומדויקים יותר".

המסעדה נפתחה ב-2019 בקיבוץ עין זיוון שברמת הגולן והייתה להצלחה מסחררת עם תורים ארוכים של ישראלים שרצו לאכול את הקרואסון המפורסם. לאט לאט התווספו אל התפריט מנות נוספות. ב-7 באוקטובר הכל השתנה כמובן, פרץ האכיל בעיקר חיילים ואיבד הכנסות מתיירות.

בקיץ 2024 הוא סגר את הסניף בשל קריסה כלכלית. זמן קצר לאחר הסגירה הודיע על פתיחת סניף חדש עם שותף ישראלי - מטרלו בודפשט שנפתחה רשמית ביולי האחרון. ההתחלה הייתה מבטיחה אך למרות זאת, הודיע פרץ על סגירה.

הפרק החדש והקצר של מטרלו בבודפשט מדגיש אמת לא פשוטה: בעולם המסעדנות גם סיפור אהבה קולינרי לא מבטיח הישרדות. מסעדות יכולות להפוך לאגדה ציבורית, למשוך קהל נאמן ולהיות מדוברות ברשתות, אך לבסוף ליפול קורבן לשחיקה, עלויות בלתי אפשריות, תנאים כלכליים או ביטחוניים משתנים.

תגיות:
מסעדה
/
בודפשט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף