עזר לפצועים במסיבת הנובה - ונחטף לעזה: סיפורו של אלקנה בוחבוט

אלקנה בוחבוט, בן 36, נחטף ממסיבת הנובה לאחר שסייע לפנות פצועים. חמאס פרסם סרטונים שלו בעזה, בהם נראה פצוע וחלש

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
אלקנה בוחבוט
אלקנה בוחבוט | צילום: מטה משפחות החטופים

כאמור, אלקנה בוחבוט עבד במסיבה, בשבעה באוקטובר כשאמא שלו ואשתו התקשרו אליו הוא סיפר להן שהוא עוזר לפנות פצועים ושיגיע מיד לאחר מכן. השיחה האחרונה ביניהם הייתה ב-8:05 בבוקר, אז אמר אלקנה לאימו. "יש פה קצת בלגן, אני עוזר לפנות אנשים". כשהזהירה אותו השיב: "אני מבטיח לך שאחזור הביתה". אל ששעה לאחר מכן כבר היה הטלפון שלו כבוי, וב-10:00 הופץ לראשונה סרטון של חמאס ובו נראה אלקנה בעזה, פצוע בפניו, כפות, מוכה ומפוחד.

רבקה בוחבוט, אשתו של אלקנה עלתה מקולומביה ב-2016, לשניים יש ילד בשם ראם דוד בן 4.5 -שיודע "שאנשים רעים לקחו לו את אבא, ומאז הוא מתגעגע כמו שרק ילד יכול". לדברי רבקה: "איזו מציאות כואבת ולא הגיונית - ילד צריך להתחנן שיחזירו את אבא שלו הביתה?!" והוסיפה: "בעלי היקר, כל דקה בלעדיך שוברת עוד חתיכה מהלב. ראם ואני סופרים כבר נצח בלי לדעת מה איתך. אף פעם לא נוותר עלייך. עוד מעט אתה בבית, עוד מעט הסיוט נגמר״.

בנוסף בוחבוט  הציגה שני ציורים של בנה ראם בכנסת : על הראשון – "בציון סוף שנת הלימודים, מעניק לכם שלוש משאלות לקראת שנה הבאה. מה תבקשו? אחת מהמשאלות זה שאבא יחזור הביתה מהר. זאת המשאלה של ילד בן חמש. ציור נוסף צייר ביום הולדת שלו, המשפחה בתוך רעש. כל פסיכולוג יבין את הציור הזה, כל הרעש סביבי וסביב אלקנה, אבל סביב ראם מצייר שהוא שומר על המשפחה. מה הוא צריך לשמור על המשפחה? אלקנה אמור להיות פה לשמור עלינו בבית. למה אנחנו מחכים כל כך הרבה זמן? למה אנחנו צריכים לשמוע בתקשורת על התעללות שעוברים החטופים שלנו. למה? למה אנחנו צריכים להיות תלויים באמריקה? בואו תחליטו אתם, קבינט, כל השרים, די. תעשו את ההחלטה הנכונה".

במשפחה מדברים על בחור טוב לב שרצה חיים מאושרים עברו משפחתו, ביקש לטייל בעולם ועבד קשה כדי לחסוך ולהתקדם. כך גם המשפחה הצנועה שבמשך תקופה שמרה על פרופיל נמוך מפני שהפרידו אותם שמחאה תזיק לשחרורו. בהופעה בכיכר החטופים סיפרה אשתו: "אלקנה חי, אבל סובל בתנאים לא אנושיים. אלקנה שלנו פייטר שעושה הכל כדי לחזור הביתה, אבל הוא לא יכול לבד. אתם התקווה האחרונה שלו ושלנו". היא הוסיפה: " הערב, למרות הקושי, אני עומדת כאן, איתכם בכיכר. כי המאבק השקט, המכבד, הסבלני שבחרנו בו - לא עזר. חיכינו, התפללנו, סבלנו - אבל די - עד כאן".

תגיות:
חטופים
/
אלקנה בוחבוט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף