נחטף כשהוא פצוע קשה מהטנק בנחל עוז: סיפורו של מתן אנגרסט

אנגרסט וצוות הטנק יצאו להגן בגופם על יישובי עוטף עזה ונחטף ככל הנראה ממוצב נחל עוז כשהוא פצוע קשה וללא הכרה. משפחתו פרסמה בחודש יוני עוד סרטון מתיעוד חטיפתו והלינץ'

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
מתן אנגרסט
מתן אנגרסט | צילום: מטה משפחות החטופים

מתן אנגרסט (22) נחטף פצוע קשה מהטנק בנחל עוז, משפחתו חשפה כי קיבלה ממנו אות חיים מחטופים שחזרו מהשבי. זו לא הייתה הפעם הראשונה שהמשפחה מקבלת אות חיים מבנה, בספטמבר 24 פורסם קובץ קול אשר אותר ברצועת עזה ובו מתן פונה לראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר: “נתניהו, אני מאוד רוצה לראות את המשפחה והחברים שלי. זה מאוד חשוב. אני חושב שאתה מסוגל לזה, צריך לרצות, אבל אני סומך עליך. אתה יכול לעשות את זה ומקווה שכמה שיותר בקרוב״.

בשבעה באוקטובר, מתן אנגרסט, לוחם שריון, וצוות הטנק, יצאו להגן בגופם על יישובי עוטף עזה. על פי מה שידוע הוא נחטף ממוצב נחל עוז כשהוא פצוע קשה וללא הכרה. הוא הוגדר כנעדר במשך זמן רב אך לאחר מכן התקבל אות חיים שהובא למשפחתו.

בלילה שלפני, מתן דיבר עם האחים שלו עד 2 לפנות בוקר. הם תכננו את המשחק המשותף בפלייסטיישן החדש. סוכות היה אמור להיות החג האחרון של מתן בצבא והמשפחה כבר תכננה חופשה משותפת בדובאי לכבוד השחרור. באותו בוקר מתן הספיק לכתוב להם "תשמרו על עצמכם, הכל בסדר". זאת ההודעה האחרונה שקיבלו ממנו. רק לאחר כמה ימים הגיעו למשפחה מצה"ל ועדכנו אותו שמתן היה בצוות הטנק שנפגע ושהוא נלקח בשבי בחיים. מתן היה בטנק עם איתי חן ז"ל ודניאל פרץ ז"ל, שנהרגו באותה שבת וגופותיהם מוחזקות ברצועה. גם תומר ליבוביץ ז"ל היה בצוות הטנק ונפל בקרב. "אנחנו מבינים שמתן וצוות הטנק שלו הצילו עשרות אנשים. הם גיבורים" מספרת אמו ענת.

המשפחה כולה נלחמת להצלתו, מתן ציין את יום הולדתו ה- 22 בשבי חמאס (28.11) עדי, אחותו הצעירה, שחולקת איתו תאריך לידה משותף, בחרה להתגייס כלוחמת במג"ב, וממשיכה להילחם למענו. גם האח הצעיר אופיר, בן ה- 16 מקפיד לפקוד את בית הנבחרים.

התצפיתניות לשעבר התאספו בחודש אפריל בכיכר החטופים למיצג מחאה ,  כ-70 תצפיתניות עבר, בליווי משפחות חטופים ובני משפחתו של מתן, צעדו מכיכר החטופים לשער בגין בקריה כשהן לבושות בבגדים דומים לאלו של מתן - מכנס שחור וחולצה בצבע ירוק זית.

ענת אנגרסט, אמו של מתן אמרה אז : "כל אמא בישראל צריכה לצפות היום בדאגה. היא צריכה לדעת שאם הבן שלה הולך להילחם, מדינת ישראל לא תעשה בהכרח הכל על מנת להשיב אותו. זה צריך להדיר שינה מעיניו של כל הורה בישראל".

משפחתו פרסמה בחודש יוני עוד סרטון מתיעוד חטיפתו והלינץ' שבוצע בו על ידי המון פלסטיני. בסרטון נראה מתן, כאשר הוא מורד מהטנק שבזזו המחבלים לרצועה, והוא בהכרה חלקית. לאחר שהופל לקרקע, מתנפלים עליו ומכים אותו, כאשר אין לו את היכולת לקום.

הגורם שהביא להחלטה לפרסם את התיעוד היה הבנת המשפחה שמתן נמצא בסכנת חיים מיידית. "למתן פשוט אין זמן," אמר האב חגי למעריב ותיאר את הרגש הקשה בצפייה בסרטונים: "יש עוד סרטונים שלא חשפנו. מתן ללא הכרה, מובא על ידי אופנועים. הם העירו את מתן עם מכות חשמל, חקרו אותו עם מכות חשמל. מתן עובר דברים קשים ואיומים ברצועה בגלל היותו חייל". לדברי האב, הם הוציאו את המידע לציבור, "כדי שכל אזרח במדינה ידע, שראש הממשלה ידע, שהוועדות שקובעות וכולם יקבלו אחריות".

בכיכר החטופים אמר חגי אנגרסט, אביו של מתן: "גם הבן שלי מוחזק בגיהינום. מתן, הבכור שלי, לוחם השריון, פצוע, מוחזק בתנאים לא אנושיים, ממתין להצלה. אנחנו יודעים שהוא חי. אנחנו שמענו אותו, משוחררי שבי ראו ושמעו אותו. הוא בחיים, אבל אנחנו לא יודעים כמה זמן עוד יוכל להחזיק מעמד. נסו להירדם עם המחשבה הזאת במשך 505 לילות ותבינו הכל. מתן הוא השורד האחרון ממוצב נחל עוז שעדיין שם. ב- 7 באוקטובר הגיע תורו להילחם עלינו והוא לא ברח, לא התחמק ולא זרק את האחריות על אף אחד אחר. עכשיו תורה של המדינה להילחם עליו".

תגיות:
חטופים
/
מתן אנגרסט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף