קופרשטיין, תושב חולון, שימש כמאבטח במסיבה נובה בקיבוץ רעים כשנחטף לשבי חמאס בעזה. ארגון הטרור פרסם סרטון בו הוא קורא לעזרה ומבקש לחזור הביתה.
על פי עדויות הוא יכול היה להציל את עצמו, אך בחר להעניק סיוע לפצועים, ולעזור לחלק מהמשתתפים לברוח.
בהופעה בכנסת סיפר אביו טל: "ב-7 לאוקטובר הוא עבד בנובה בתור סגן קב"ט. כשהגיעו המחבלים, בר סייע לפצועים. הוא נסע לפטיש על ריינג'ר ארבע פעמים, היה יכול לברוח, אבל בחר לחזור לתופת. באחת הנסיעות לפטיש, הוא שם חוסם עורקים לשני גבאי ז"ל, ואמר בטלפון לאבא שלה שלא יגיע לשם, כי יש הרבה בלאגן. בר לקח את שני לאמבולנס הדמים, שם נרצחה.
"טל סיפר על רגע האימה שבו גילה שבנו נחטף: "גילינו על החטיפה של בר ב-11 בבוקר, כשהתפרסם סרטון הזוועה, בו הוא אזוק בידיים וברגליים, עם חבל מסביב לצוואר. גם ברגע הזה, בר צעק למחבלים את שמו, וביקש שיטפלו באלקנה בוחבוט הפצוע. זה בר, תמיד דואג לאחרים לפני שדואג לעצמו".