יצא להגן על משפחתו - ונחטף: "לאחר 744 ימים של געגועים רונן אהובנו חזר הביתה"

במכון לרפואה משפטית הסתיים הליך הזיהוי לאחת משתי גופות החללים החטופים שהושבו הלילה לישראל. משרד ראש הממשלה אישר כי מדובר בחטוף רונן אנגל ז"ל. "ארגון הטרור חמאס נדרש לעמוד בהתחייבויותיו", נמסר

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוניאנה ברסקי צילום: פרטיפלד ארבלי צילום: ללא
רונן אנגל
רונן אנגל | צילום: באדיבות המשפחה
3
גלריה

לפני זמן קצר, מקיבוץ ניר עוז נמסר: "לעדכונכם, הלוויתו של חברנו רונן אנגל ז״ל תתקיים ביום שלישי, הקרוב (21.10). טקס ההספדים, יתקיים בדשא של רחבת חדר האוכל בניר עוז בשעה 12:00 ויהיה פתוח לתקשורת. מעמד הקבורה בבית העלמין יתקיים לאחר מכן ויהיה סגור לתקשורת".

"ממשלת ישראל משתתפת בצערה הכבד של משפחת אוקארסרי, של העם התאילנדי ושל כל משפחות החטופים החללים. הממשלה וכלל מערך השו"נ של מדינת ישראל נחושים, מחויבים ופועלים ללא לאות על מנת להשיב את כל חטופינו החללים לקבורה ראויה בארצם. ארגון הטרור חמאס נדרש לעמוד בהתחייבויותיו למתווכות ולהשיבם במסגרת יישום ההסכם, לא נתפשר על כך ולא נחסוך כל מאמץ עד שנשיב את החטופים החללים כולם, עד האחרון שבהם. יהי זכרו ברוך", אמרו במשרד ראש הממשלה.

ממשרד ראש הממשלה נמסר: "לאחר השלמת הליך הזיהוי על ידי המרכז הלאומי לרפואה משפטית, בשיתוף משטרת ישראל והרבנות הצבאית, הודיעו נציגי צה"ל למשפחתו של החטוף רונן אנגל ז״ל, כי יקירם הושב לישראל והושלם זיהויו. נמשך הליך זיהויו של החלל הנוסף שהושב".

רונן אנגל ז''ל
רונן אנגל ז''ל | צילום: מטה משפחות החטופים

עוד נמסר: "ממשלת ישראל משתתפת בצערה הכבד של משפחת אנגל ושל כל משפחות החטופים החללים. הממשלה וכלל מערך השו"נ של מדינת ישראל נחושים, מחויבים ופועלים ללא לאות על מנת להשיב את כל חטופינו החללים לקבורה ראויה בארצם".

"ארגון הטרור חמאס נדרש לעמוד בהתחייבויותיו למתווכות ולהשיבם במסגרת יישום ההסכם, לא נתפשר על כך ולא נחסוך כל מאמץ עד שנשיב את החטופים החללים כולם, עד האחרון שבהם. יהי זכרם ברוך", הוסיפו במשרד ראש הממשלה.

מצה"ל נמסר כי "כחלק מהליך הזיהוי שנעשה על ידי המרכז הלאומי לרפואה משפטית בשיתוף משטרת ישראל והרבנות הצבאית, נציגי צה״ל הודיעו למשפחתו של החטוף רונן טומי אנגל ז״ל כי יקירם הושב לקבורה".

המכון לרפואה משפטית אבו כביר
המכון לרפואה משפטית אבו כביר | צילום: אבשלום ששוני

"רונן טומי אנגל ז״ל נהרג ע״י מחבלי ארגון הטרור חמאס ב-7 באוקטובר 2023, כשיצא להגן על משפחתו מידי מחבלים וגופתו נחטפה לרצועת עזה. רונן ז״ל, בן 54 במותו, נחטף מביתו בקיבוץ ניר עוז, ובתאריך 01/12/23 נקבע מותו. הותיר אחריו אישה, שלושה ילדים ואח. אשתו, קרינה ושתי בנותיו, מיקה ויובל, נחטפו גם הן והושבו בהסכם ״דלתות שמיים״ בנובמבר 2023", הוסיפו בצה"ל.

לסיום, נמסר כי "תהליך הזיהוי במרכז הלאומי לרפואה משפטית נמשך גם בשעה זו, צה״ל עומד בקשר עם כלל המשפחות. צה״ל משתתף בצער המשפחות, ממשיך להשקיע את כלל המאמצים בהשבת החטופים החללים ונערך להמשך מימושו של ההסכם. חמאס נדרש לעמוד בחלקו בהסכם ולבצע את כלל המאמצים הנדרשים על מנת להשיב את החטופים החללים למשפחותיהם ולקבורה ראויה".

מטעם מטה המשפחות להחזרת החטופים נמסר: "משפחות החטופים והשבים מחבקות בשעה זו את משפחת אנגל אשר יקירה רונן ז״ל הושב אתמול לישראל לקבורה ראויה. לצד העצב וההבנה שהלב לעולם לא יהיה שלם, השבתו של רונן ז״ל היא בגדר מזור כלשהו למשפחה שחיה באי וודאות וספק מייסרים מעל לשנתיים. לא ננוח ולא נשקוט עד להשבת אחרון החטופים".

מקיבוץ ניר עוז נמסר: "קיבוץ ניר עוז מודיע על השבתו לקבורה של יקירינו, רונן אנגל ז"ל, שנפל כאשר הגן על משפחתו ונלחם מול מחבלים בבוקר השבעה באוקטובר. רונן, בן 54, נשוי לקרינה, אב לטום, מיקה ויובל ואח של דני, צלם, מתנדב מסור במד"א, אוהב טיולים ורכיבת שטח, אוסף וינטג' ומעל הכל - חבר אמת, יצא להגן על משפחתו עם פריצת חוליית המחבלים הראשונה לביתם וניהל עמם קרב, בסופו נפל ונחטף".

עוד הוסיפו ואמרו בקיבוץ ניר עוז: "רונן היה אב מסור לילדיו, אוהב בעלי חיים, אדם אופטימי שתמיד מסתכל על הצד החיובי, חייכן ושמח. בשנים האחרונות התנדב כחובש רפואת חירום במד"א במקביל לעבודתו כהנדסאי מים, ובקיבוץ עסק בלול ובחידוש ושיפוץ רהיטים ופריטי וינטג'".

לסיום, אמרו: "נזכור את רונן תמיד כאיש משפחה מסור, אופטימי חסר תקנה, בעל חוש הומור ועם שמחת חיים וחיוך תמידי שהקפיד להקשיב ולעזור לסביבה. היום, המעגל של משפחת אנגל שנחטפה כמעט כולה בשבעה באוקטובר, נסגר. יהי זכרו ברוך".

משפחת אנגל מסרה: "לאחר 744 ימים של געגועים, ספקות וחוסר וודאות - רונן אהובנו חזר הביתה, לאדמת ניר עוז שכ״כ אהב. עתה נוכל להתחיל בתהליך השיקום שאנו זקוקים לו וחיכינו לו כ״כ. עתה יהיה לנו חלקת קבר לבכות מעליה. המעגל שלנו עוד לא נסגר. הוא יסגר רק כשתמיר, אריה ועמירם מניר עוז יחזרו לקבורה ראויה יחד עם כל החטופים שעדיין שם. תודה לכל מי שהיה עבורנו בשנתיים האחרונות. תודה לקהילת ניר עוז, מטה משפחות החטופים והמנהלת. תודה גם לכוחות הביטחון שעשו הכל על מנת להשיב לנו את יקירינו. אנו מבקשים לכבד את פרטיותנו בשעה קשה זו".

תגיות:
חמאס
/
המכון לרפואה משפטית
/
המלחמה בעזה
/
עסקת חטופים
/
רונן אנגל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף