החללים המונצחים הגיעו ממדינות שונות ברחבי העולם - חלקם עולים חדשים שהגיעו בשנים האחרונות, וחלקם עלו לישראל לפני עשרות שנים, אך כולם נשאו בזהותם את מורשת העלייה.
הם הדגישו: "יש עדיין 13 חללים בעזה והאחריות של המדינה היא להחזיר אותם. זו לא איזושהי זכות, זו החובה המוסרית, הדתית והלאומית להחזיר אותם לקבורה. ואנחנו, יחד עם שאר משפחות החטופים, נמשיך להילחם יחד עם עם ישראל להשיג את המטרה הקדושה הזאת לתת לעומר יחד עם שאר החטופים מקום קבורה הולם. רק אז נוכל אנחנו כעם להתחיל את השיקום הלאומי שלנו".
הנשיא הוסיף כי "בכל דור ודור העולים היו הכוח המניע שבנה, חיזק והעשיר את מדינת ישראל. במלחמה הנוכחית שוב התגלתה תרומתם האדירה של העולים ועומק הברית בינינו. הם עלו לישראל כדי למצוא בית וגם כדי להעניק לאחרים בית. אני מרכין ראש ביראה ובתודה בפני המשפחות השכולות ומתחייב שנמשיך לזכור, להוקיר ולשאוב השראה ממורשת יקיריהן לעד".
ריף גם התייחסה למדיניות הממשלה בנושא אזרחות: "בעודנו מדברים, ממשלת ישראל מקשה עוד יותר על קבלת אזרחות לדור רביעי. יש חיילים שמשרתים כרגע, מגנים על כולנו ואינם אזרחי ישראל. בקרוב, יהיה להם אפילו קשה יותר".
היא גם מתחה ביקורת על שר העלייה והקליטה: "שר העלייה והקליטה, שאמור להיות השר של כולנו, הטיח ביום שישי בעיתון שהעולים מרוסיה ואוקראינה 'הגיעו ליום יומיים לקחת דרכון, סל קליטה ודמי הסתגלות' - במקום להודות בכישלון המשרד שלו בקליטתם - הוא מאשים את העולים. אסור לעשות מדרגים בין העולים. כל עליה למדינת ישראל היא מבורכת וחשובה וחייבים לעשות הכל כדי לקלוט אותה".
יו"ר הסוכנות היהודית, אלוף במיל' דורון אלמוג, אמר: "גבורתם של החיילים והחיילות העולים מבטאת את תמצית הרוח היהודית- אהבה ללא תנאי למדינת ישראל, אמונה עמוקה ולקיחת אחריות למען הזולת. כל אחד מהם בחר לקשור את גורלו עם העם היהודי ולהעניק את היקר מכל למען המדינה. סיפור חייהם הוא פסיפס של אומץ, אמונה וציונות חיה ומורשתם תהיה מקור השראה ותקווה לדורות של צעירים יהודים ברחבי העולם. הסוכנות היהודית מחבקת את המשפחות השכולות ותמשיך להנציח את זכר יקיריהן ולשאת את רוחם במעשה ובבניין הארץ".
במהלך האירוע, שהתקיים לקראת יום העלייה הממלכתי, הוענק למשפחות השכולות ספר הנצחה מיוחד המאגד את סיפורם של הנופלים העולים. לכל חלל הוקדש עמוד שלם הכולל את סיפור חייו, שירותו הצבאי, דברי המשפחה וציטוט אישי, לצד קוד QR המוביל לעמוד ההנצחה המקוון.
בנוסף, העמותה ייצרה 74 סטיקרי הנצחה אישיים לכל אחד מהחללים העולים המופיעים בספר. בשונה מסטיקרים מקובלים, המדבקות החדשות עוצבו בפורמט אנכי ייחודי וכוללות את תמונת החלל, ציטוט מאפיין וקוד QR המוביל לעמוד ההנצחה המקוון. הסטיקרים יחולקו למשפחות ולחברים ונועדו לאפשר להם להפיץ את זכר יקיריהם ברבים.