בעקבות פרשת שדה תימן: ראש עיריית ערד דורש לפתוח בחקירה נגד הפרקליטות

ראש עיריית ערד יאיר מעיין פנה לשר המשפטים יריב לוין בדרישה לפתוח בחקירה נגד הפרקליטות, בטענה לשיבוש מהלכים ותיאום פסול סביב פרשת הדלפת הסרטון בשדה תימן

פלד ארבלי צילום: ללא
תיעוד מתוך הסרטון משדה תימן
תיעוד מתוך הסרטון משדה תימן | צילום: מסך

מעיין כתב: ״פניתי הבוקר לשר המשפטים יריב לוין בדרישה לחקור את התנהלות הפרקליטות בפרשת הדלפת הסרטון המבושל. תגובת הפרקליטות לעתירה לבג״ץ שדרש לבצע חקירה של הדלפת הסרט מחייבת חקירה נוספת. מי כתב את התגובה השקרית לבג״ץ ובהוראה של מי, מי החליט שאין מקום לחקירה נוספת, מה התאום שהתקיים בין הפרקליטות לפרקליטות הצבאית להגשת התגובה הכוזבת לבג״ץ, ומה שיתוף הפעולה שהיה בין הגורמים כדי להעלים את האירוע הפלילי החמור מסדר היום הציבורי״.

עוד הוסיף מעיין: ״אי אפשר להתעלם מניסיון הונאה של בית משפט העליון במטרה להעלים עבירות חמורות של הפרקליטות הצבאית״. כזכור, בעקבות פתיחת החקירה הפלילית נגד בכירים בפרקליטות הצבאית בחשד לשיבוש מהלכי משפט ולהדלפת חומרי חקירה בפרשת החקירה על התעללות בעצור חמאס בבסיס שדה תימן, הפרקליטה הצבאית הראשית, האלוף יפעת תומר־ירושלמי, פנתה לרמטכ”ל, רב־אלוף אייל זמיר, והודיעה כי היא נאלצת לצאת לחופשה עד לסיום החקירה.

תגיות:
עתירה לבג"צ
/
שדה תימן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף